Antena Căutare

Anul 2013 incepe in forta pentru guvernul Ponta. Care sunt primele masuri ce trebuie luate

Luna ianuarie va reprezenta un prim test pentru Executiv avand in vedere temele restante de anul trecut. Aprobarea bugetului de stat si discutiile cu FMl vor fi probele de foc ale guvernantilor.

Bugetul este cel mai important test pentru actualul Cabinet. Avem deja cifrele macroeconomice pentru 2013: o crestere economica de 2%, un euro mentinut in jurul valorii de 4,5 lei si un deficit bugetar de 1,8%. Bugetul insa trebuie negociat cu delegatia Fondului Monetar International care vine in Romania saptamana viitoare.

O eventuala "relaxare" a bugetului depinde de discutiile Guvernului cu expertii institutiilor financiare internationale. Si acestea se anunta destul de dificile avand in vedere ca sunt mari restante la capitolele privatizari si management privat. Mai mult, se va discuta si despre un nou acord cu FMI sau extinderea celui existent, care se incheie in luna martie.

O alta piatra de incercare este taxa auto. Amanarea platii taxei pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 2007 a expirat, iar guvernantii trebuie sa realizeze o noua forma a taxei care sa respecte prevederile europene.

Sursa: Antena3.ro

Adrian Nastase a fost vizitat de familie in prima zi a anului... Topul parlamentarilor cu cele mai multe case. Cine este deputatul cu 16 imobile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x