Antena Căutare

Austeritate la Camera Deputatilor? Conducerea a taiat cu 20% banii pentru deplasari, bunuri si servicii

Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat un memorandum de reducere cu 20% a cheltuielilor cu deplasarile interne si externe, bunuri si servicii. Cheltuielile cu deplasarile interne se vor reduce cu 18,2%, iar deplasarile in strainatate cu 21,1%. Totodata, sumele pentru activele nefinanciare vor fi reduse cu 40%.

In cifre aceaste masuri presupun o taiere de peste 9 milioane de lei noi a fondurilor pentru bunuri si servicii, si alte 8 milioane la capitolul active nefinanciare. Potrivit secretarului Camerei, Sever Voinescu, saptamana viitoare urmeaza a fi luate in discutie diminuarea cheltuielilor privind cazarea, telefonia si transportul deputatilor. in ceea ce priveste cheltuielile de personal se vor implementa masurile de reducere care vor fi decise de Guvern, cel mai probabil fiind scaderea cu 25%.

In memorandumul intern elaborat de secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, se arata ca bugetul aprobat prin lege pentru acest for legislativ in anul 2010 este in suma de 243.217.000 lei, din care 241.274.000 lei pentru activitatea proprie si 1.943.000 lei pentru Institutul Roman pentru Drepturile Omului .

"In vederea incadrarii in constrangerile bugetare determinate de situatia de criza economica, propunem rationalizarea cheltuielilor din buget, astfel incat la prima rectificare bugetara sa poata fi diminuat bugetul dupa cum urmeaza: la titlul cheltuieli de personal se vor implementa masurile de reducere a cheltuielilor care vor fi stabilite de Guvern; la titlul bunuri si servicii se va reduce bugetul cu suma de 9.130.000 de lei, ceea ce reprezinta 20% din disponibilul la data de 17 mai a.c., la alte transferuri reducerea va fi de 100.000 de lei, respectiv 50% din disponibil si la titlul active nefinanciare se va reduce bugetul cu 8.000.000 lei, ceea ce reprezinta 40% din disponibil", se precizeaza in memorandumul intern semnat de secretarul general Gheorghe Barbu.

De asemenea, in memorandum se propune diminuarea cu 20.000 de lei a sumelor alocate cheltuielilor pentru "bunuri si servicii" la Institutul Roman pentru Drepturile Omului.

Sevber Voinescu a confirmat ca aceste propuneri au fost adoptate dupa "discutii intense" in sedinta Biorului Permanent al Camerei.

"S-a aprobat reducerea cu 40% a bugetului la titlul Active nefinanciare - asta inseamna investitii, constructii, dotari, asta inseamna o reducere a bugetului cu 8 milioane de lei. S-a aprobat reducerea capitolului alte transferuri cu 50%, adica 100.000 lei. Am intrat in discutia reducerii bugetului la capitolul bunuri si servicii si s-a aprobat reducerea cheltuielilor la acest capitol cu 20%, cu precizarea ca cheltuielile care vizeaza transportul, cazarea si telefonia ale deputatilor, in baza unor propuneri facute deja la Biroul Permanent, urmeaza sa fie discutate marti in grupurile parlamentare si Biroul Permanent sa decida dimensiunea reducerii si felul in care va fi adusa la indeplinire", a explicat Voinescu.

El a spus ca la cheltuielile de personal se vor implementa masurile de reducere care vor fi decise de Guvern, cel mai probabil fiind scaderea cu 25%.

Potrivit memorandumului intern de diminuare a cheltuielilor, la titlul bunuri si servicii se vor reduce cheltuielile de protocol cu 25,2%, cu fondul presedintelui Camerei cu 40,3%, cu materialele de curatenie - 35,5%, cu furnituri de birou - 51,6%, cu incalzirea, iluminatul si forta motrica - 19%, cu carburanti si lubrifianti - 6,9%.

Cheltuielile cu reparatiile curente se vor diminua cu 37,9%, cu posta, telecomunicatiile, radio, tv si internet cu 10,4%.

Cheltuielile cu deplasarile interne se vor reduce cu 18,2%, iar deplasarile in strainatate cu 21,1%.

La titlul active nefinanciare vor scadea cu 92,8% cheltuielile cu mobilierul, aparatura de birotica, cu 83,6% cele cu masini, echipamente si mijloace de transport, cu 32,9% cheltuielile legate de constructii.

Investitiile pentru oamenii Puterii curg umar la umar cu mitingurile... Voinescu: In sufletelul sau robust si roz, Ponta adora comunismul, dar pare mai mult decat un comunist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x