Antena Căutare

Avizul Senatului in cazul Voicu, publicat in Monitorul Oficial. DNA poate cere arestarea!

Avizul senatorilor pentru arestarea lui Catalin Voicu a fost publicat, miercuri seara, in Monitorul Oficial, iar decizia a ajuns la Parchetul General. Asta inseamna ca procurorii pot cere oricand mandat de arestare pe numele acestuia. Catalin Voicu nu a comentat in niciun fel decizia colegilor de a da unda verde pentru arestare. Senatorul s-a internat de urgenta miercuri dupa-amiaza, dupa ce si marti seara a ajuns la spital.

Cinci capete de acuzare

Sunt cinci captele de acuzare pentru care procurorii DNA au cerut arestarea lui Catalin Voicu. Mai precis, trafic de influenta, trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatia improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii.

Voicu este considerat de procurorii DNA un pericol public. in opinia autoritatilor, modul repetat in care senatorul a incalcat legea reprezinta expresia celor mai grave forme de coruptie la nivel inalt. Agravant in cazul Voicu este si faptul ca acesta a savarsit faptele de coruptie in calitatea sa de senator al Romaniei si de presedinte al Comisiei de aparare si ordine publica.

Pentru acuzatiile care ii sunt aduse, legea prevede o pedeapsa cu inchisoarea mai mare de 4 ani, arata documentul DNA.

Catalin Voicu ar putea fi, astfel, primul parlamentar arestat chiar in timpul mandatului. Procurorii sunt hotarati sa ceara arestarea preventiva pentru 29 de zile, insa decizia trebuie aprobata de un judecator.

Hotararea Senatului a fost deja publicata in Monitorul Oficial si urmeaza ca inalta Curte de Casatie si Justitie sa se pronunte la randul sau asupra temeiului solicitarii DNA si sa dea sau nu mandat de arestare. Decizia se ia in cadrul unui complet de judecata format dintr-un singur magistrat al ICCJ.

Din ICCJ fac parte judecatori ale caror nume se regasesc in stenogramele cu inregistrarea discutiilor lui Voicu: Cristian Jipa si Florin Costiniu. Magistratii sunt in atentia DNA in acelasi dosar pentru trafic de influenta, ceea ce pune sub semnul intrebarii legitimitatea prezentei lor in analizarea si pronuntarea pe solicitarea DNA de arestare preventiva a senatorului.

Faptul ca senatorul Voicu este la spital nu tine in loc nici ancheta, nici procedura pentru o eventuala arestare.

Nicolae Vacaroiu, operat pe cord deschis... DNA a inaintat instantei cererea de arestare a lui Catalin Voicu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x