Live acumSerial: Adela (r)
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Avocatul Poporului cere preşedintelui Klaus Iohannis să declare starea de urgenţă

Avocatul Poporului solicită preşedintelui Klaus Iohannis să declare starea de urgenţă, iar Parlamentului României să o încuviinţeze, pentru limitarea răspândirii infectării cu coronavirus.

Avocatul Poporului solicită instituirea stării de urgenţă, în contextul epidemiei de coronavirus.

”Avocatul Poporului, în calitate de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acţiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Preşedintelui României să declare starea de urgenţă, iar Parlamentului României să o încuviinţeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) şi (2) din Constituţia României”, a transmis, joi, Avocatul Poporului.

Instituţia a transmis că nu pune în discuţie oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii unor drepturi.

”Acest lucru este obligatoriu să se întâmple, aşa cum prevede legea fundamentală în cazul situaţiilor excepţionale. Acestea sunt exigenţele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi şi libertăţi nu poate fi făcută decât în condiţiile art. 53 din Constituţia României. România are legislaţie în materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai”, a mai transmis Avocatul Poporului.

În România au fost confirmate oficial până acum 48 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Sursa : news.ro

Recomandari