Antena Căutare

BAC-ul la politicieni: Basescu a luat 7.40, Vanghelie si Igas au picat

Unii dintre politicienii aflati in functii de varf sunt departe de a fi un exemplu... de elevi model. Marian Vanghelie sau Traian Igas, de exemplu, nu au reusit sa treaca din prima examenul de bacalaureat. In schimb, Victor Ponta si Crin Antonescu au obtinut nota maxima la limba romana.

Presedintele Traian Basescu a luat Bacalaureatul cu nota 7.40. In 2005, la deschiderea anului scolar, seful statului facea o marturisire: "Si acum, cand vad un profesor, cred ca o sa-mi puna un patru!" Asta nu l-a impiedicat pe presedinte sa critice sistemul de invatamant.

Nici alti politicieni nu se pot lauda cu rezultate de exceptie la bacalaureat. Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a trecut cu 7,93 de examenul de maturitate.

Un alt membru al Cabinetului Boc, Ministrul Administratiei si Internelor Traian Igas, si-a luat diploma de Bacalaureat la 24 de ani, in 1992, cu nota 9,30. Inainte de 1989, Igas a picat treapta a doua, a facut o scoala profesionala si armata. In cele din urma, si-a finalizat studiile liceale dupa trei ani de seral.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie si-a luat Bac-ul abia la 33 de ani. In anul 2000, Vanghelie a fost eliminat din bacalaureat pentru ca a fost prins cu "surse de informare" asupra lui. A obtinut diploma un an mai tarziu.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a obtinut media 9,80 la bacalaureat. El a fost, insa, depasit de liderul PSD, Victor Ponta, care a luat 10 la Limba Romana. Cu aceeasi nota se mandreste si seful liberalilor, Crin Antonescu.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Ministrul Educatiei, corigent la gramatica: A gresit o declinare!... Ponta: "Situatia de la BAC este o terapie de soc stupida"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x