Antena Căutare

Barack Obama, investit a doua oara ca presedinte al Statelor Unite, in ovatiile a un milion de persoane

Barack Obama a jurat credinta Constitutiei si Statelor Unite ale Americii in ovatiile unui milion de persoane. A fost investirea publica a presedintelui care isi incepe, astfel, al doilea mandat la Casa Alba. Ceremonia a inceput in urma cu cateva ore si se va incheia tarziu in noapte.

"Eu, Barack Hussein Obama, jur cu solemnitate sa-mi exercit cu credinta indatoririle de Presedinte al Statelor Unite si voi face tot ce-mi sta in putinta sa pastrez, sa protejez si sa apar Constitutia Statelor Unite! Asa sa-mi ajute Dumnezeu!". Cu aceste cuvinte, Barack Obama si-a inceput cel de-al doilea mandat prezidential. Peste un milion de americani aflati pe peluza din fata Capitoliului l-au ovationat, iar sotia sa, Michelle, si cele doua fiice l-au strans in brate.

Ceremonia a inceput acum cateva ore, cu o slujba religioasa la care au luat parte Prima Familie a SUA, dar si vicepresedintele Joe Biden si sotia sa. De la biserica, coloana oficiala a pornit spre Capitoliu. Totul in conditii de securitate stricte.

Serviciul Secret a sugerat oamenilor sa nu aduca cu ei decat o sticla cu apa, putina mancare si eventual o patura cu care sa se incalzeasca. Acestor masuri stricte au fost supusi inclusiv membrii mass-media.

Dupa depunerea juramantului si discursul inaugural, ceremonia va continua cu un dejun la care Presedintele si Prima Doamna ii vor avea alaturi pe o suta dintre cei mai puternici oameni din Statele Unite. Printre ei, liderii Congresului american si 2 fosti ocupanti ai Biroului Oval - democratii Jimmy Carter si Bill Clinton.

Apoi, coloana oficiala se va indrepta spre Casa Alba, pe muzica de fanfara care va da si tonul paradei inaugurale. Toate momentele festive au fost pregatite la secunda si au parte si de finantare pe masura. Peste 15 milioane de dolari. Putin, in comparatie cu cei 170 de milioane de dolari cheltuiti la investirea din 2009.

sursa foto: euronews.com

Antonescu: Congres extraordinar al PNL, pe 22 februarie, la Bucuresti. Modificam Statutul si alegem noua conducere... Alesii nu-si pot angaja rudele in cabinetele parlamentare. Comisia de Statut permite o reangajare a personalului anterio...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x