Antena Căutare

Basescu a participat la sarbatorirea a 50 de ani de la independenta Kuweit-ului

Presedintele Traian Basescu a participat, in Kuweit, la manifestarile organizate cu preilejul sarbatoririi a 50 de ani de la dobandirea independentei acestui stat si a 20 de ani de la eliberarea de sub ocupatia irakiana.

Seful statului roman a primit din partea emirului Statului Kuweit, seicul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, o placheta omagiala, un clasor cu timbre, editie limitata, dedicate evenimentului, precum si un album de prezentare a acestui stat, cu dedicatie.

La randul sau, presedintele Traian Basescu i-a oferit emirului o colectie de timbre marcand 45 de ani de relatii romano-kuweitiene.

Administratia Prezidentiala precizeaza, intr-un comunicat, ca inivatia adresata sefului statului roman reprezinta "o recunoastere a contributiei pe care tara noastra a avut-o la eliberarea statului Kuweit de sub ocupatia irakiana, dar si a nivelului ridicat al relatiei bilaterale".

"Ca tara care a detinut presedintia Consiliului de Securitate, in luna august a anului 1990, Romania a jucat un rol important in adoptarea rezolutiilor CS ONU, in baza carora a fost eliberat teritoriul Kuweit-ului", precizeaza sursa citata.

Cu prilejul deplasarii in Kuweit, presedintele Romaniei a avut convorbiri cu seicul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, Emirul Statului Kuweit si a avut o intrevedere cu seicul Nasser Al-Mohammed Al-Ahmad Al-Sabah, primul-ministru al Statului Kuweit.

Sursa: Antena3

Boc: "Contributiile sociale vor fi reduse din a doua jumatate a anului"... Marko Bela, la congresul UDMR: Autonomia teritoriala, o revendicare neimplinita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x