Antena Căutare

Basescu, atac la creatorul SMURD: Arafat e dusmanul aparitiei a inca unui sistem privat de sanatate

Presedintele Traian Basescu a declarat, in cadrul unui interviu la postul public de televiziune ca, "daca este un dusman mai mare al aparitiei a inca unui sistem privat de sanatate, el se numeste Raed Arafat", el "uitand ca el a fost fundatie la Targu Mures". "Statul trebuie sa aiba concurenta. Si nu vad de ce intr-un judet al tarii nu ar mai aparea un sistem, care sa faca concurenta sistemului de urgenta", a explicat presedintele.

"Am avut o discutie cu Raed Arafat, cel care a creat sistemul SMURD. Daca este vreun dusman mai mare al aparitiei a inca unui sistem privat de sanatate, el se numeste Raed Arafat, uitand ca el a fost fundatie la Targu Mures, la care si eu am contribuit cu 2% din salariu pentru ca facea un lucru bun", a precizat Basescu.

"Statul trebuie sa aiba concurenta. Si nu vad de ce intr-un judet al tarii nu ar mai aparea un sistem care sa faca concurenta sistemului de urgenta. De ce? Poate ca exista un privat pe care Ministerul Sanatatii il autorizeaza", a adaugat presedintele.

"Noua Lege a Sanatatii este atat de importanta incat sa stea in dezbatere la fel ca Legea Educatiei. O asemenea Lege, care modifica din temelii sistemul, nu poate fi implementata de la inceputul anului viitor sau jumatatea anului. Ea trebuie dezbatuta o luna, doua, trei. Este o Lege care odata adoptata va necesita un timp pentru implementare (...) Noul sistem va asigura concurenta intre spitale. Se va stabili un nivel de performanta al asistentei medicale. Spitalele care nu il ating, anul urmator isi vor pierde pacientii, iar casa de asigurari va contracta servicii in alta parte", a mai spus Basescu.

Foto: Intactimages

Basescu pune sub semnul intrebarii profesionalismul procurorilor DNA... Traian Basescu: Opozitia si UDMR-ul resping revizuirea Constitutiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x