Antena Căutare

Basescu: Cangrena spagilor e veche si a fost tolerata de toate partidele

La doua zile de la ultima iesire publica, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost invitat la Radio Romania Actualitati pentru a discuta despre ultimele evenimente din tara noastra. Basescu s-a declarat uluit de modul in care a fost prezentata in presa actiunea DNA in cazurile de coruptie din vami. "Cel mai inconsistent si lipsit de adevar mi se pare curentul care incearca sa responsabilizeze un partid, cel de guvernamant, pentru coruptia din vama. Cum e posibil sa il acuzi, cand arestarile se petrec cu acest partid la putere. E o incercare de intoxicare uriasa", a spus Basescu.

Presedintele a apreciat faptul ca abia acum, din 1990, s-a facut ceva in acest sens, pana acum fiind tolerata de toate guvernarile.

"Daca discutam despre cangrena din frontiere, ea e veche, arhicunoscuta si tolerata de toate partidele care s-au succedat la guvernare din 1990 si pana acum. Va aduceti aminte din timpul razboiului iugoslav, Romania era acuzata de trafic de combustibil. Ala se facea prin forntiere, nu prin porumbei. Toate Guvernele de pana acum au fost lipsite de vointa de a interveni in aceasta zona. Iata, s-a gasit un guvern, niste institutii care au intervenit", a mai declarat Basescu.

Eficienta, datorata agentilor sub acoperire
Facand un bilant al arestarilor din 2005 pana in prezent, Basescu a explicat ca actiunea din aceste zile este mai eficienta pentru ca s-a schimbat modalitatea de depistare a infractorilor.

"Am primit informatii de doua ori pe an despre ce se intampla in frontiere si nu m-au lasat indiferent. Din 2005, 51 de vamesi au fost anchetati si li s-au trimis dosarele in instanta. In aceeasi situatie sunt 120 de politisti de frontiera. Acum a crescut eficienta, pentru ca nu s-a mai apelat la flagranturi, ci la agenti sub acoperire, ca sa nu mai fie arestat un singur vames, ci o intreaga retea", a spus Basescu.

Sursa: Antena3

Deputatul Clement Negrut si-a dat demisia din functiile detinute in PDL... IPP cere demisia lui Dan Pasat din Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x