Antena Căutare

Basescu, catre FMI: E o provocare sa ramanem pe drumul corect in an electoral

Presedintele Traian Basescu a declarat, la inceputul unei intalniri cu "troica" (FMI, BM si CE), ca este o adevarata provocare ca Romania sa ramana "pe pozitie" din punct de vedere economic in an electoral.

"Sper ca vom sta ceva mai bine in comparatie cu altii, chiar daca avem un an electoral. Aceasta este o adevarata provocare: sa ramanem pe pozitie pe durata unui an electoral, ceea ce nu este foarte usor, dar suntem foarte determinati sa ne mentinem pozitia", a afirmat Traian Basescu in fata misiunii de evaluare.

Jeffrey Franks, seful delegatiei FMI, a explicat ca Fondul evalueaza prognoza macroeconomica a Romaniei, subliniind ca tara noastra "rezista" mai bine decat multe state din Europa.

"De abia ne-am inceput misiunea in urma cu cateva zile. Facem progrese excelente, evaluam prognoza macroeconomica. Ne uitam la prognoza macroeconomica si vedem cum evolutiile s-au schimbat de-a lungul ultimelor luni. Dupa cum stiti, sunt inca efecte negative asupra restului Europei, dar Romania rezista mai bine decat multe in acest an. Nu o sa fie la un nivel foarte inalt, dar va fi mai bine", a declarat Franks, adaugand ca este ultima sa vizita in Romania, in calitate de sef al delegatiei FMI.

Foto: Intactimages

Dan Voiculescu: „Daca pica MRU, urmeaza cele mai importante 6 luni din istoria recenta a Romaniei!”... Crin Antonescu: "Fara sustinerea celor care au migrat de la PDL la USL nu ar fi cazut guvernul Ungureanu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x