Antena Căutare

Basescu cheama luni partidele la consultari. Liberalii nu se prezinta, social-democratii se mai gandesc

Presedintele Traian Basescu i-a chemat la consultari pe liderii partidelor parlamentare. Intalnirea a fost stabilita pentru luni, la ora 12.00. Principalele subiecte care vor fi discutate se refera la Legea pensiilor, Legea educatiei si bugetul de stat pe 2011.

Crin Antonescu, liderul PNL, a anuntat in direct la Antena 3 ca nu va participa la consultarile de la Palatul Cotroceni.

"Nu mai recunoastem in Traian Basescu un partener de dialog", a declarat liderul PNL. Antonescu a mai spus ca "presedintele a pus si Partidul Democrat intr-o pozitie penibila asa cum a pus si celelalte partide". "Cred ca Victor Ponta este prea optimist", a mai spus Antonescu.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a declarat, pentru Antena 3, ca nu mai are incredere in consultarile acestea.

"Noi o sa ne consultam daca mergem la consultari", a precizat Dragnea, adaugand ca "daca presedintele are un punct de vedere referitor la frauda uriasa din timpul votului ( n.r. - legea pensiilor) atunci putem discuta".

Potrivit unui comunicat al presedintiei, Traian Basescu a trimis vineri, 8 octombrie, o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, prin care ii invita la Palatul Cotroceni, luni, 11 octombrie , ora 12.00, la o discutie cu privire la urmatoarele teme:

• Prioritatile legislative care asteapta votul Parlamentului (Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea educatiei si Legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor);
• Bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2011 si in perspectiva;
• Obiectivele asumate de Romania in urma adoptarii Strategiei UE 2020.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca a hotarat sa nu promulge Legea pensiilor si sa o retrimita in Parlament. Seful statului si-a motivat decizia prin faptul ca prevederea referitoare la egalizarea varstei de pensionare intre barbati si femei nu este una corecta din punctul de vedere al realitatii socio-economice in care se afla Romania.

In urma cu aproximativ doua saptamani, seful statului declara, insa, ca egalizarea varstei de pensionare este necesara.

In urma anuntului ca nu va promulga Legea pensiilor, presedintele Traian Basescu a comentat scandalul legat de modul in care a fost votata controversata lege. Liderul Romaniei a clasificat declaratiile facute de liderii PSD si PNL drept "ridicole" si le-a adresat acestora un apel catre decenta.

Iliescu vrea sa instaleze cinci presedinti la PSD... Demisii in PDL? Deputatul Potor anunta ca va fi urmat de 6 parlamentari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x