Antena Căutare

Basescu: Daca as fi condus PD-L, nu ar fi ramas niciun politician care nu respecta deciziile partidului

Traian Basescu a declarat miercuri, la RRA, ca daca ar fi condus PD-L-ul nu ar fi existat in partid politicieni care sa nu respecte "regula de aur" a democratiei interne, mai precis deciziile luate de majoritate chiar daca "s-ar fi numit Preda, Sever Voinescu sau Radu F. Alexandru".

"A existat un senator care nu a inteles de ce ne-am intalnit la Snagov. A fost la solicitarea grupurilor parlamentare, iar eu am raspuns primei invitatii, pentru ca urma motiunea de cenzura si fara o discutie cu grupurile parlamentare in mod cert Guvernul cadea. Repet, in mod cert Guvernul cadea. Cea de-a doua am facut-o pentru ca le promisesem la prima discutie ca vom mai avea o a doua discutie, dupa motiunea de cenzura. Acum analizez daca merita sa mai fac a treia discutie, pentru ca vad ca sunt politicieni care incearca sa faca un joc pe aceasta tema, pe implicarea mea in partid. Eu nu m-am implicat niciodata si va asigur ca, daca m-as fi implicat, PDL ar fi fost mult mai precis in actiunea politica, iar declaratii si tolerarea atitudinilor ostile partidului ar fi fost inexistente", a precizat presedintele Basescu, la RRA.

Seful statului a mai mentionat ca, daca s-ar fi aflat la carma partidului, nu ar fi ramas in PDL niciun politician care nu respecta "regula de aur" a democratiei interne intr-un partid.

"Discutam si, cand am decis, respectam toti ce am decis. Cand a decis majoritatea, indiferent ca s-ar fi numit Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, n-ar fi fost in partid, daca eu conduceam partidul", a declarat Traian Basescu.

Basescu a subliniat si faptul ca, daca s-ar fi aflat intr-o asemenea situatie, ar fi ales acelasi stil de conducere a partidului ca pe vremea cand era presedintele PD.

"Confruntarea de idei in partide, mai ales cand sunt la guvernare, trebuie facuta in interiorul partidelor. Nu-ti poti permite luxul sa incerci sa-ti creezi notorietate atacand partidul. Asta reflecta lasitatea acestor oameni. Ei nu au forta sa se duca in interiorul partidului sa spuna: asta nu e in regula. Este usor sa faci o declaratie la televizor sa devii imaportant. Nu asa functioneaza partidele serioase, mai ales in momente de criza. Cred ca au destule de observat la partidele de opozitie. Spre exemplu, eu, daca as fi fost parlamentar, pe declaratia facuta de marele om de stat care are prezenta de 1% in Parlament si e suparat ca s-a taiat 25% din salariu, l-as fi facut pulbere", a adaugat seful statului.

El a mentionat de asemenea lipsa de reactie a acestor politicieni fata de "lipsa de solutie a partidelor de opozitie".

Alesii si-au primit primul salariul miscorat... Borbely: Am aprobat in sfarsit strategia anti-inundatii, gandita pana in 2035...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x