Antena Căutare

Basescu, de Ziua Europei: Apartenenta la UE trebuie sa devina un reflex cotidian si in Romania

Presedintele Traian Basescu afirma, in mesajul transmis cu ocazia Zilei Europei (9 Mai), ca apartenenta Romaniei la UE trebuie sa devina un reflex cotidian si o stare de spirit, ceea ce presupune predictibilitate in ochii partenerilor europeni.

"Pentru Romania, a fi stat membru presupune un comportament credibil si predictibil, consolidat in permanenta. In Romania, apartenenta la Uniunea Europeana trebuie sa devina, ca in statele membre vechi, o stare de spirit, un reflex cotidian, ceea ce nu se poate realiza fara o abordare consecventa atat in raport cu statele din interiorul Uniunii, cat si cu cele din exteriorul sau. Avem nevoie sa fim predictibili in ochii partenerilor nostri din comunitatea euroatlantica pentru ca de aceasta predictibilitate este direct legata increderea pe care noi insine o asteptam de la ei. Am convingerea ca actiunea noastra in UE trebuie sa se cladeasca pe ceea ce am construit cu mari eforturi in anii precedenti, pentru ca numai in acest fel vor putea fi atinse obiectivele pe care cetatenii nostri ni le-au incredintat", apreciaza seful statului in mesaj, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, presedintele Basescu afirma ca bilantul Romaniei in UE, in cel de-al saselea an de la aderare, este pozitiv, amintind insa ca tara noastra are nu numai drepturi, ci si obligatii ca stat membru.

Seful statului a facut referire si la climatul european marcat de incertitudinile cauzate de criza economica, adaugand ca s-au facut pasi importanti pentru reinscrierea pe crestere si crearea de locuri de munca.

Foto: Intactimages

Ponta, in Gorj: ”Fratilor, o facuram si pe asta! Luaram guvernul domnului Basescu”... Victor Ponta s-a instalat la Palatul Victoria in fostul cabinet al lui Adrian Nastase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x