Antena Căutare

Basescu, despre lipsa Opozitiei de la consultari: "Se izoleaza si este pacat"

Presedintele Traian Basescu a declarat ca partidele de Opozitie se izoleaza prin neparticiparea la consultarile cu seful statului, adaugand ca el va continua sa le invite la discutii pe teme importante, cu atat mai mult cu cat doreste ca aceste consultari sa fie mai dese.

"Prin neparticipare se izoleaza si este pacat. Sunt partide mari si pot contribui cu soluti", a spus Basescu.

Seful statului a anuntat, printre altele, ca va retrimite in Parlament legile votate gresit la Camera Deputatilor, ca negocierile pentru un nou acord vor incepe in ianuarie si ca Ordonanta 50 nu este retroactiva.

"Voi retrimite azi in Parlament legile, pentru reexeaminare si pentru punere in concordanta cu angajamentele internationale ale Romaniei", a spus Traian Basescu, referindu-se la legile privind scaderea TVA la 5% pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, votate gresit de parlamentarii Puterii.

Un alt anunt facut de seful statului se refera la negocierile cu institutiile externe privind un nou acord. Traian Basescu sustine ca acestea vor incepe in ianuarie 2011 si ca acordul ar urma sa intre in vigoare in continuarea celui care se termina in aprilie.

"Nimeni nu mai poate marsa pe ideea populismului"
Primul subiect dezbatut la consultari s-a referit insa la concluziile celui mai recent consiliu european. Traian Basescu a declarat ca le-a prezentat liderilor politici cele mai importante sase masuri luate la acest consiliu.

Printre acestea se numara: introducerea unor reguli stricte pentru respectarea criteriului datoriei publice si a criteriului deficitului bugetar, gasirea unei game mai largi si mai stricte de sanctiuni in caz de nerespectare a regulilor pactului de stabilitate si crestere, asigurarea conformitatii cadrelor bugetare nationale cu normele si standardele ficale ale UE si instituirea unui mecansim separat de supraveghere a dezechilibrelor macroeconomice din fiecare tara membra a UE.
Referitor la acest subiect, seful statului a tinut sa precizeze ca spera ca presa sa inteleaga mai bine raportul decat Opozitia.

"Nimeni nu mai poate marsa pe ideea populismului ieftin, pentru ca nu mai e acceptat in interiorul UE. Romania a intrat nepregatita in criza ca urmare a populismelor din 2007 si 2008", a spus Basescu.

Sursa: Jurnalul National

Magistratii isi aleg noii membri in Consiliul Superior al Magistraturii. Vezi lista candidatilor inscrisi pentru un loc ... PNL a desfasurat in plenul Camerei bannere prin care solicita demisia Robertei Anastase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x