Antena Căutare

Basescu: „Fondul nu e Armata Salvarii. Nu face cadouri!“

Presedintele Traian Basescu a subliniat din nou ca masura reducerii salariilor si pensiilor "ar fi cea mai buna solutie pe care Romania o putea adopta in acest moment". Alternativa ar fi fost, potrivit sefului statului, continuarea „spiralei imprumuturilor“, care ar fi ajuns „foarte repede sa sufoce orice sansa de dezvoltare a Romaniei“. De asemenea, Basescu a criticat dur neparticiparea Opozitiei la discutiile cu sindicatele si patronatele.

Concret, presedintele a aratat ca in conditiile convenite cu FMI, Romania va avea un deficit de 6,8% din PIB si va trebui sa imprumute de pe piata alte 5 miliarde de euro, peste cele aproape 3 miliarde ce vor veni de la FMI.

In schimb, in lipsa unui acord cu Fondul, Romania ar avea un deficit de 11,7 miliarde de euro (9,1% din PIB). Bani ce ar trebui imprumutati dar, cum sansele sunt mici, „ar insemna sa nu mai platim salarii si pensii"


"Promotorii dezinformarii"

Traian Basescu a criticat dur neparticiparea Opozitiei la discutiile cu patronatele si sindicatele, dar si pe toti cei care avanseaza asa-zise solutii fara argumentatia cifrelor, pe care i-a catalogat drept „diletanti, promotori ai dezinformarii romanilor" si i-a acuzat ca au declansat „o furibunda campanie" in scopul „crearii de dezordine".
„Ar vrea sa revina la anii '90, cand s-au imbogatit din dezordine", a mai spus presedintele.

Inculpatii in cazul "Voicu" au ajuns la DNA pentru prezentarea materialului de urmarire penala... Alternativa: PNL propune injumatatirea ministerelor si reduceri bugetare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x