Antena Căutare

Basescu i-a pus diagnosticul lui Vantu: condamnarea

Starea de sanatate a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a ajuns motiv de barfa la suetele prezidentiale transmise in direct de Televiziunea romana, zisa si libera, dar si pentru cohorta pro-basesciana avida sa-i cante in struna marelui carmaci.


A fost insa mult mai simplu, chiar si pentru cel care se autointituleaza cel mai informat om din tara, sa arunce cu noroi si sa bagatelizeze starea de sanatate a unui roman, fie el si "mogul", uitand cand pentru sine se faceau "directe" si "breaking news" de la Spitalul Militar si de la Viena si nimeni nu comenta ca s-ar da bolnav ca sa mai creasca un pic in sondaje.

Dar cum un "mogul" e numai bun cand vrei sa asmuti cainii, seful statului a facut ce stie mai bine: sa arate ca se pricepe si la medicina, si sa imparta directive in stanga si in dreapta. Mai ales ca in Romania lui Traian Basescu un nume ca Sorin Ovidiu Vantu vinde si cumpara orice.

Chiar si Justitia care ar trebui sa fie oarba. Altfel cum s-ar putea explica atitudinea unui magistrat, care in loc sa fie judecatorul impartial s-a transformat in avocatul diavolului?
La termenul din 7 ianuarie, judecatoarea Camelia Bogdan a cautat pe internet si a anuntat in instanta ca a descoperit ca medicul ginecolog Peter Husslein nici nu lucreaza la clinica din Viena, indicata de Vantu la termenul precedent cand s-a cerut avocatilor sai sa prezinte documentele in original trimise de clinica austriaca. Un demers care se potriveste mai degraba avocatului acuzarii decat unui judecator.

Cu siguranta ca, daca radiografiile lui Vantu se gaseau pe Google, seful statului ar fi vazut si el cum e cu rotula crapata in trei si vorbea in cunostinta de cauza. Asa, doar si-a permis sa jigneasca ziaristii in stilu-i caracteristic. "As face o remarca ce a starnit furtuna pe la televiziunile mogulilor, cea legata de implicarea medicilor in actul de justitie. Si am vazut mari ziaristi, unii chiar comandanti de crucisatoare de presa, spunand «Ce se amesteca presedintele?». Si pot sa-i raspund acestui «capitan de crucisator» ca atata timp cat stapanul lui nu poate merge in fata instantei pentru ca primeste de la un genicolog adeverinta ca e bolnav cu inima sau isi crapa rotula in trei, dar nu vede nimeni nici o radiografie, nu pot sa nu spun lucrurile acestea", a declarat Traian Basescu joia trecuta la radioul public.

Anterior, la TVR, seful statului afirmase ca "nu mai trebuie, asa cum politicienii n-au dreptul sa stabileasca in locul judecatorilor si procurorilor, la fel nici medicii n-au dreptul sa stabileasca in locul judecatorilor si procurorilor. (...) Deci, va trebui sa gandim un sistem in care asistenta medicala sa fie data de un numar cert de medici, care sunt certificati a fi morali. (...) Nu putem amesteca justitia cu medicina, cum n-o putem amesteca nici cu politica".

Basescu a propus in acest context ca certificatele de moralitate pentru medici sa fie date de "institutii ale statului". Cum si Administratia Prezidentiala e o institutie a statului, putem crede ca prin declaratiile in cazul Vantu si al sefului CJ Arges, Constantin Nicolescu, presedintele Traian Basescu a vrut sa arate ca se califica sa dea astfel de certificate...

Citeste articolul complet pe Jurnalul.ro

Crin Antonescu il apostrofeaza pe Dinu Patriciu: "A gresit adresa"... Pleaca Boc, vine Predoiu, Georgescu sau Isarescu?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x