Antena Căutare

Basescu, in martie 2011: "Ponta nu va fi prim-ministru in mandatul meu de presedinte"

Cu aproximativ un an in urma, presedintele Traian Basescu promitea la postul public de televiziune faptul ca Victor Ponta nu va fi prim-ministru atat timp cat seful statului va conduce Romania.

La vremea respectiva, intrebat daca Victor Ponta ar putea fi prim-ministru, in cazul trecerii motiunii de cenzura, Traian Basescu a ras de aceasta idee si a tinut sa clarifice lucrurile.

"Sigur, as fi obligat sa am consultari cu toate partidele. Dar domnul Ponta este copilot auto. Are sponsori necunoscuti, desi se prezinta asa ca un fel de Fecioara Maria. Cu sponsorii astia necunoscuti sta in dreapta pilotului?! Cum poti sa conduci tara daca este copilot?! Deci un om care nu are o calitate sa conduca o masina de trei metri. E copilot in masina aia, nu-i da nimeni volanul in mana. Apropo de maturitatea necesara, NU IN MANDATUL MEU. Victor Ponta nu are calitati pentru functia de prim ministru (...) Un presedinte trebuie sa fie responsabil cind desemneaza un prim-ministru. [...] Cum ai lua cu unul ca Ponta masuri necesare, dar nepopulare. Deci nu-l vad in stare de asa ceva. E un copilot care nu poate fi pilot de tara. Ponta nu va fi prim ministru in mandatul meu de presedinte al Romaniei".

Presedintele a declarat duminica seara, in cadrul unei emisiuni TV ca i-ar fi propus postul de prim-ministru liderului PSD, la consultarea dintre partide de acum o luna.


Foto: Intact Images

Gheorghe Nichita: "Daca USL nu ajunge la guvernare, ne meritam soarta!"... Vosganian: "USL lucreaza la motiunea de cenzura privind UMF Targu Mures"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x