Antena Căutare

Basescu mai pierde un sustinator. Liiceanu: "Ma indepartez de el"

Traian Basescu pierde din ce in ce mai multi sustinatori. Ultimul care a parasit cercul presedintelui este Gabriel Liiceanu, unul dintre intelectualii de marca ai Romaniei. Acesta a criticat declaratiile sefului statului din ultima perioada si a spus, la emisiunea Mix Actual, moderata de Onelia Pescaru, ca nu e nici profitorul si nici slujitorul nimanui.

"Eu am fost de acord cu Basescu cand a condamnat in 2006 comunismul. M-am recunoscut in gestul lui. Atunci Basescu a devenit presedintele meu, nu eu am devenit intelectualul lui. Insa cand acelasi om care condamna comunismul vine si spune la o emisiune ca daca Ceausescu ar fi condus Romania doar 10 ani ar fi fost un presedinte mare, atunci ma indepartez de el, pentru ca asta inseamna ca nu stie ce a condamnat. Nu poti sa condamni oficial un regim criminal, apoi sa vii sa spui ca 10 ani din acel regim ar fi fost bine. Asta nu merge. Asta e incoerenta de fond", a declarat Gabriel Liiceanu, citat de Adevarul.

Presedintele Traian Basescu a declarat pe 4 noiembrie la B1 Tv ca, daca Nicolae Ceausescu ar fi stat doar zece ani in fruntea statului, era "un mare presedinte in istoria romanilor". Intrebat apoi despre cei 6 ani petrecuti la Cotroceni, seful statului a declarat ca sunt "cam multi".

In urma cu circa doua luni, si Mircea Cartarescu s-a dezis de presedintele Traian Basescu, pe care l-a sustinut pana de curand. Scriitorul a spus in septembrie, intr-un interviu acordat Observatorului Cultural, ca seful statului nu mai poate schimba ceva in Romania si ca "epoca Basescu" i se pare "terminata".

"Oricum am lua-o si oricine ar fi avut dreptate, am mai spus-o: epoca Basescu mi se pare terminata, cu bunele si relele ei. Ca si Emil Constantinescu, actualul presedinte e azi un prizonier neputincios al sistemului politic romanesc, corupt si nenorocit. De cand nu mai cred ca Basescu poate schimba ceva in Romania, n-am mai putut sa scriu cu siguranta cu care-o faceam inainte. Caci azi nu mai cred in nici o directie si in nici o persoana de pe esichierul politic", sustinea atunci Mircea Cartarescu.

Udrea intra pentru prima data la vot in PDL, dar fara adversar... Guvernul vrea sa reintroduca termenul de "tigan" in loc de "rom"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x