Antena Căutare

Basescu minte de ingheata Comisia Europeana. Vezi ce au declarat oficialii CE!

Intr-un discurs public tinut la 3 noiembrie 2011, presedintele Basescu aducea grave acuzatii justitiei invocand, ca proba, o scrisoare primita de autoritatile romane de la Comisia Europeana. In acea scrisoare, sustinea Basescu, se facea referire la o licitatie pentru un tronson de autostrada, unde castigatorul ar fi fost desemnat de o instanta judecatoreasca, fapt ce i-ar fi nemultumit pe oficialii Comisiei Europene.

"Vreau sa stiti reactiile Comisiei Europene in ultima vreme: «Nu puneti in aplicare aceste ho­ta­rari. Noi nu va mai finantam pro­iectele in care justitia a stabilit cine este castigatorul» Atentie! Chiar ieri (n.r - 2 noiembrie 2011) s-a primit o scrisoare legata de o licitatie pentru un tronson de autostrada. A spus: «Da, daca asa a spus justitia, finantati din bani de la buget, dar nu cu bani europeni». Este a doua astfel de reactie a Comisiei Europene in timp foarte scurt", declara Basescu in discursul sau, adaugand: "(...) este o reactie de neincredere transmisa de la Bruxelles, legata de cum se castiga prin justitie licitatiile, si nu prin comisiile de specialisti, care adesea sunt supervizate de Bruxelles in alocarea cas­ti­ga­torilor. Deci, s-a mers prea departe. Avem un caz acum, un contract pe Coridorul IV, care (sic!) desi la instantele administrative i s-a respins contestatia, s-a dus in instanta, a gasit un judecator care a spus: «Da, Gigel, tu esti casti­ga­to­rul!». Si Bruxellesul a spus: «Nu. Spalati-va pe cap cu castigatori stabiliti in felul acesta»."

Din dorinta de a stabili care este adevarul, el fiind extrem de important atat pentru imaginea justitiei romane, dar si pentru buna si corecta informare a cetatenilor, ne-am adresat Comisiei Europene, cerand informatii despre scrisoarea cu pri­cina.

De la cabinetul presedintele CE, Jose Manuel Barroso, solicitarea noastra a fost directionata, pentru competenta solutionare, comisarului Johannes Hahn, responsabil pentru politici regionale.

Din raspunsul pe care l-am primit de la Comisia Europena reiese clar ca Basescu a mintit! Pentru ca, cel putin la capitolul licitatii pentru fonduri europene, Comisia Europeana nu are nimic de reprosat justitiei din Romania!

CITESTE mai mult in Jurnalul National!

Foto: Intactimages

Theodor Paleologu: Proiectul de buget este o lege pentru eutanasierea culturii... Iliescu, despre Geoana: Cand i-am spus "prostanac", am avut un fundament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x