Antena Căutare

Basescu: Multi dintre romii nomazi traiesc din ce fura

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca obiectivul cultural al romilor nomazi este sa circule din loc in loc si ca interzicerea acestui drept ar insemna distrugerea unui pilon cultural, recunoscand ca multi dintre acestia, "in mod traditional, traiesc din ce fura".

"Chiar daca au fost guverne care au dat un semnal legat de o eventuala blocare a accesului Romaniei in spatiul Schengen datorat problemei romilor sau altor probleme, de exemplu Mecanismul de Cooperare si Verificare, tratam aceste afirmatii doar ca pe afirmatii care nu respecta chiar Tratatul de aderare intre UE si Romania", a declarat Traian Basescu, la Ljubljana, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor sloveni.

Presedintele Basescu a adaugat ca problema accesului in spatiul Schengen este una tehnica si ca sunt sase rapoarte ale Comisiei Europene cu privire la progresele dotarii Romaniei cu cele necesare pentru a indeplini toate standardele Schengen, toate fiind pozitive, in luna decembrie urmand sa se redacteze un ultim raport in acest sens.

"Credem ca Romania indeplineste toate conditiile pentru a adera la spatiul Schengen. De fapt, este mult mai palpabil accesul in spatiul Schengen decat intrarea in UE. Accesul in Schengen populatia il simte imediat, simte libertatea cu care circula. Nu cred ca vreun guvern va avea ca abordare finala neintrarea Romaniei in spatiul Schengen datorita problemei romilor. Ar fi si o incalcare a tratatului", a mai spus seful statului roman.

Tot articolul, in Jurnalul National

Udrea l-a dat in judecata pe fostul procuror Nastasiu pentru calomnie... Afacerea "Energie pentru sarbi", motivul schimbarii lui Videanu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x