Antena Căutare

Basescu: Niciodata Justitia unei tari nu a facut atat rau pentru tara precum cea romana

Presedintele Traian Basescu a comentat, vineri, procesul de aderare a Romaniei la spatiul Schengen dar si problemele cu care se confrunta sistemul judiciar din Romania.

Astfel, Basescu a declarat ca Senatul a actionat impotriva interesului Romaniei atunci cand a desemnat in CSM, din partea societatii civile, o persoana incompatibila conform Legii ANI.

Conform presedintelui, Senatul a reusit "o performanta impotriva intereselor Romaniei".

"Trebuie sa observ ca desi una din problemele majore pe care le avem este un nou CSM, iar o atentionare deosebita era legata de componenta noului CSM, Senatul a reusit o performanta impotriva intereselor Romaniei. A reusit sa desemneze o persoana din partea societatii civile care este incompatibila conform Legii ANI si a reusit sa nu desemneze cea de a doua persoana din partea societatii civile, pur si simplu pentru ca au de facut jocuri politice. Cred ca ar trebui sa ne ridicam putin deasupra jocurilor politice, a intereselor de partid si sa reusim sa privim catre interesul national", a spus Basescu.

De asemenea, presedintele a explicat ca sistemul judiciar se confrunta in continuare cu deficiente si a mentionat termenele de judecata dar si procedurile de tergiversare a dosarelor la ICCJ.

"Niciodata justitia unei tari europene n-a facut atat rau pentru tara pentru care lucreaza cum a facut justitia romana", a conchis presedintele.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Tensiuni in Coalitie: UDMR nemultumit de reorganizarea in 8 judete... Cum vor arata cele 8 megajudete: 2-3 mil. de locuitori si suprafete de zeci de mii de km2...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x