Antena Căutare

Basescu: Noile conditii Schengen nu se aplica Romaniei. Se recomanda respectarea acordului cu FMI si UE

Presedintele Basescu a declarat, vineri, ca a fost adoptata la Consiliul European o minuta la concluziile lucrarilor in care se arata ca reglementarile privind consolidarea guvernantei Schengen nu se vor aplica Romaniei si Bulgariei, precizand ca a acceptat noile conditii "din interiorul Schengen".

Basescu a precizat ca a afirmat la Consiliu ca Romania sustine reglementarile privind intarirea guvernantei Schengen "din interiorul" acestui Spatiu.

Presedintele Romaniei a mai spus ca sefii de stat si de guvern din UE au stabilit, printe altele, posibilitatea introducerii unor controale la granita in unele state in cazuri exceptionale in conditiile in care presiunea migrationista la frontierele Spatiului este foarte mare, dar fara a afecta drepturilor cetatenilor UE.

El a mai spus ca a avut discutii, printre altii, cu presedintele francez si cu premierul olandez.

Basescu: Consiliul recomanda respectarea acordul cu FMI si UE

Presedintele Traian Basescu a mai anuntat, vineri, ca singura recomandare a Consiliului European pentru Romania este: "Respectati acordul cu Fondul (FMI - n.r.) si Uniunea Europeana".

Seful statului a sustinut ca, din punctul de vedere al recomandarilor Consiliului European, "Romania este intr-o pozitie extrem de favorabila".

Presedintele Basescu a amintit masurile luate de Romania, printre care cresterea varstei de pensionare si relaxarea pietei fortei de munca.

Sursa: Antena3

Ambasada SUA reitereaza mesajul lui Harry S. Truman despre Regele Mihai... Partida Romilor: Impartirea Romaniei in opt regiuni ne avantajeaza. Suntem mai numerosi decat maghiarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x