Antena Căutare

Basescu: Noile conditii Schengen nu se aplica Romaniei. Se recomanda respectarea acordului cu FMI si UE

Presedintele Basescu a declarat, vineri, ca a fost adoptata la Consiliul European o minuta la concluziile lucrarilor in care se arata ca reglementarile privind consolidarea guvernantei Schengen nu se vor aplica Romaniei si Bulgariei, precizand ca a acceptat noile conditii "din interiorul Schengen".

Basescu a precizat ca a afirmat la Consiliu ca Romania sustine reglementarile privind intarirea guvernantei Schengen "din interiorul" acestui Spatiu.

Presedintele Romaniei a mai spus ca sefii de stat si de guvern din UE au stabilit, printe altele, posibilitatea introducerii unor controale la granita in unele state in cazuri exceptionale in conditiile in care presiunea migrationista la frontierele Spatiului este foarte mare, dar fara a afecta drepturilor cetatenilor UE.

El a mai spus ca a avut discutii, printre altii, cu presedintele francez si cu premierul olandez.

Basescu: Consiliul recomanda respectarea acordul cu FMI si UE

Presedintele Traian Basescu a mai anuntat, vineri, ca singura recomandare a Consiliului European pentru Romania este: "Respectati acordul cu Fondul (FMI - n.r.) si Uniunea Europeana".

Seful statului a sustinut ca, din punctul de vedere al recomandarilor Consiliului European, "Romania este intr-o pozitie extrem de favorabila".

Presedintele Basescu a amintit masurile luate de Romania, printre care cresterea varstei de pensionare si relaxarea pietei fortei de munca.

Sursa: Antena3

Ambasada SUA reitereaza mesajul lui Harry S. Truman despre Regele Mihai... Partida Romilor: Impartirea Romaniei in opt regiuni ne avantajeaza. Suntem mai numerosi decat maghiarii...
Zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Nativii din zodiac se vor...
Horoscopul zilei de 29 mai 2023. Scorpionii reușesc să-și crească veniturile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 mai 202 spune că nativii din zodia Scorpionului reușesc să-și crească...
Parteneri
7 tipuri de acizi pentru față. Cum îi integrezi în rutina de îngrijire
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x