Antena Căutare

Basescu: "Nu incercati sa va umiliti presedintele"

Presedintele Traian Basescu a comentat eliberarea lui Sorin Ovidiu Vintu cand s-a intors tara, de la Bruxelles. El a spus ca nu conteaza daca Vintu va fi judecat in libertate sau in arest, atata timp cat se va face dreptate. Traian Basescu a comentat si declaratiile lui Sorin Ovidiu Vantu, conform carora dosarul in care este acuzat este unul politic, comandat de presedinte.



"Nu incercati sa va umiliti presedintele care va reprezinta oriunde, in baza minciunilor unora care trebuie sa raspunda in fata legii, fie ca e vorba de furat de bani, de furat de accize, de furat terenuri, de furat tot ce au putut sa fure", le-a spus Traian Basescu jurnalistilor aflati la Aeroportul Henri Coanda.

"Plecati de la premisa ca aveti un presedinte care se respecta, care niciodata n-o sa spuna unui judecator - judeca asa, care niciodata n-o sa-i spuna unui procuror - ia-l pe cutare. Asta se facea in alte vremuri!", a continuat presedintele.

Seful statului spune ca altii trebuie sa dea socoteala pentru faptele lor. "Trebuie sa raspunda cel care a furat banii de la FNA, de la FNI. Trebuie sa raspunda in fata legii ca a furat vreo 300 de mii de romani. Reporter: totusi a fost eliberat. Da. Eu nu am spus ca trebuie judecati in stare de arest", a spus seful statului.

Articolul continuă după reclamă

Anterior acestor declaratii, in timpul conferintei sustinuta la Bruxelles, presedintele Traian Basescu a raspuns sec atunci cand a fost intrebat despre asa-zisul sprijin cerut lui Sorin Ovidiu Vintu la referendumul din 2007.

"Daca dumneavoastra credeti ca un inculpat poate fi confruntat cu un sef de stat cred ca faceti o greseala. Nu ma intrebati pe mine ce vorbeste un inculpat", a spus Basescu.

Sorin Ovidiu Vintu a afirmat zilele trecute ca Traian Basescu i-ar cerut sprijin mediatic la referendumul din 2007, pentru demiterea presedintelui. Omul de afaceri a declarat ca reprezentanti ai presedintelui i-ar fi cerut sa cedeze o parte din trustul sau media, insa a refuzat. Si tocmai acest refuz ar fi dus la o serie de controale in trustul condus de Vintu, culminand cu arestarea sa.

Sorin Ovidiu Vintu a parasit, joi seara, arestul de la Cercetari Penale, dupa ce judecatorii Curtii de Apel au admis recursul avocatilor. Omul de afaceri nu a dorit sa faca vreun comentariu.




Foto: Intactimages

Vintu: "Basescu e vinovat pentru ceea se intampla rau in Romania si trebuie izolat"... Boc nu i-a convins pe sindicalisti. De luni incep protestele!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 4 octombrie. Valentin Butnaru și Ana Bodea au câștigat suma de 25.000 de lei!
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 4 octombrie. Valentin Butnaru și Ana Bodea au câștigat suma de 25.000 de lei! Vineri, 04.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x