Antena Căutare

Basescu: Pensionarii = cancer la buget

Presedintele Traian Basescu i-a identificat ieri pe pensionari cu una din "zonele cancerigene" ale bugetului de stat. Seful statului a gasit si "solutia de vindecare": de la 1 ianuarie sa fie impozitate toate veniturile, inclusiv pensiile mici.


Simtindu-se ca acasa in studioul Radiodifuziunii, Basescu si-a eliberat nervii stransi in timpul vizitelor la sinistratii "obraznici" din Moldova, anuntand apocalipsa pensionarilor, pe care nu-i poate inghiti din cauza ca toaca bugetul statului.

"Avem doua zone cancerigene: procentul extrem de ridicat cu salariile din sectorul bugetar si procentul extrem de ridicat din veniturile bugetului de stat pe care le utilizam in zona sociala. Mi-am asumat tot oprobiul anuntului cu reducerea pensiilor", a spus presedintele, tinand sa precizeze ca tine neaparat ca de la 1 ianuarie sa fie impozitate si pensiile mici.

"Exista si alta varianta: impozitarea pensiilor, cota unica introdusa la pensii", a afirmat seful statului, care a explicat ca pensionarii nu o duc atat de rau pe cat o duc tinerii, potrivit statisticilor din 2007.

El a adaugat ca a "facut" (precizam ca pensia minim garantata a fost propusa si sustinuta de PSD, nu de PDL - n.r.) pensia minima garantata de 350 de lei, in conditiile in care aceasta nu exista inainte de 2008, de care beneficiaza 800.000 de oameni care nu au contribuit niciodata la sistemul de pensii.

"Eu nu spun ca trebuie taiata aceasta pensie, dar nu cred ca exista venit in Romania care nu trebuie impozitat. Sper ca de la 1 ianuarie Guvernul sa nu vina cu o alta masura de genul marim TVA cu cateva procente si sa nu introduca impozit pe orice venit, inclusiv pe pensii", a spus Traian Basescu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Contre Basescu-Boc-Videanu pe tema majorarii TVA si a modificarii cotei unice... Secretarii de stat dati afara aduc doar 100.000 € la buget. Salariile din ministere au ramas la fel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x