Antena Căutare

Traian Basescu, despre Schengen: "Daca nu facem nicio traznaie politica pe-acasa decizia de aderare se va lua in martie"

Presedintele Traian Basescu a participat, vineri, la cea de-a doua sesiune de lucru a reuniunii Consiliului European, de la Bruxelles.

Iata cele mai importante declaratii ale presedintelui:

"Consiliul European a avut trei teme principale: politica economica si constatarea deciziei COFIN de miercuri cu privire la mecanismul de supraveghere bancara, politica de securitate si apararea cu accent pe industria de aparare, Siria."

"Cateva mesaje care se desprind din concluzii: trebuie consolidata Uniunea economica si monetara. Liderii UE au stabilit ca mergem inainte cu procesul de integrare a Uniunii. Un alt mesaj al concluziilor este legat de disciplina bugetara. Bugetele trebuie indreptate spre investitii, bugetele nationale trebuie sa aiba in vedere cheltuielile pentru crestere economica prin investitii."

"S-a revenit asupra unui mesaj important care este legat de faptul ca sunt state cum este Romania care au aplicat politici extrem de ferme in perioada 2010 – 2012 pentru restabilirea echilibrelor macro-economice. Aceste state pot fi in situatia in care desi se incadreaza in parametri Pactului de stabilitate si crestere, ma refer la deficit, va fi unul sub 3%, desi se incadreaza in criteriile Pactului nu au resursa pentru investitii ca sa-si genereze o crestere mai accentuata. Atunci poate interveni UE cu resurse proprii, atat cat ai un deficit mai mic de 3% sa poata veni cu resursa pentru investitii. Dar sa fie in parametri Pactului de stabilitate."

"In Romania, bancile mai mici vor fi supravegheate de BNR. Vor fi banci mari care vor fi supravegheate de BCE."

"Alegerile s-au desfasurat normal, rezultatul nu e alterat de incidentele din campanie."

"S-a luat decizia ca la Consiliul JAI din 13-15 martie sa se discute subiectul Schengen.(...) Daca nu facem nicio traznaie politica pe-acasa se va lua si decizia de aderare".

Cristian Preda si Sever Voinescu au demisionat din conducerea PDL... Noii deputati si senatori, intre balbe si emotii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x