Antena Căutare

Basescu propune UDMR 8 megajudete + 2: Harghita si Covasna raman cu sunt

Presedintele Traian Basescu ar fi propus UDMR o noua harta pentru reorganizarea Romaniei, formata din opt judete mari plus Harghita si Covasna, potrivit gandul.info. Fostul presedinte al UDMR, Marko Bela, a confirmat oferta lui Basescu si a PDL, precizand ca in acest context "judetele secuiesti Covasna si Harghita si-ar pastra in continuare statutul".

Potrivit lui Marko Bela, solutia propusa de Traian Basescu si PDL "are tot atatea dezavantaje cat avantaje, pentru ca nu raspunde situatiilor judetelor Mures si celor din Partium". "Dar din moment ce aceasta propunere a fost facuta este evident ca noi trebuie sa o analizam", a adaugat Marko, informeaza gandul.info.

Oferta facuta la Cotroceni a fost intoarsa pe toate fetele de liderii UDMR in sedinte succesive. Maghiarii au timp de gandire pana pe 29 iunie pentru a da un raspuns concret, au declarat surse din Uniune.

La ultima intalnire de mircuri, adeptii iesirii de la guvernare au fost mult mai vocali insa, tonul fiind sustinut de lideri precum Gyorgy Frunda sau Laszlo Borbely, scrie gandul.info.

Liderii UDMR au declarat in nenumarate randuri ca destramarea Tinutului Secuiesc prin despartirea Muresului de Harghita si Covasna ar avea un efect extrem de nociv pentru intreaga comunitate maghiara.

"Noi nu acceptam varianta 8 regiuni transformate in 8 judete. Cautam varianta de mijloc, care va fi varianta de mijloc in acest moment nu stiu", a declarat Kelemen Hunor, dupa intalnirea cu parlamentarii UDMR.

Desi mai multi presedinti de filiale din Bihor, Salaj, Satu Mare si Maramures au facut diverse intelegeri cu USL la nivel local, sursele din UDMR spun ca aceste intelegeri vor itrerupte cu certitudine, odata cu acceptarea noii oferte de catre Uniune.


CCR a publicat motivarea respingerii Constitutiei lui Basescu. Vezi argumentele!... Legea pentru alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin, promulgata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x