Antena Căutare

Basescu stia de cazul Voicu din decembrie 2008

Traian Basescu cunostea elementele de coruptie din cazul Voicu inca din decembrie 2008. SRI l-a informat pe presedinte in momentul in care se vehicula numele lui Catalin Voicu pentru sefia Ministerului de Interne, in guvernul PSD - PDL. Mircea Geoana a confirmat ca a fost avertizat de Basescu sa nu-l propuna pe Voicu la Interne.


Seful statului a mai declarat ca efectul acestui caz a fost unul intamplator si ca nu a reprezentat obiectivul SRI.

"Acest efect Voicu, cu tot lantul, a aparut dintr-o intamplare. Nu acesta a fost obiectivul Serviciului Roman de Informatii. Ei cand au sesizat ca apar elemnte de coruptie, au trimis la DNA. Ce-au facut procurorii cu informatiile primite de la SRI, vedem, e treaba lor. Dar ei au actionat pe un caz de siguranta nationala, pe ce se intampla la Ministerul de Interne", a declarat Traian Basescu la postul B1 TV.

Geoana confirma ca a fost avertizat de Basescu

Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a confirmat faptul ca a avut, in timpul formarii guvernului PDL-PSD, o discutie cu Traian Basescu, in care seful statului a avertizat social-democratii sa nu il nominalizeze pe Catalin Voicu la MAI.

Geoana a declarat ca discutia la care a facut referire presedintele Basescu a existat in timpul negocierilor pentru formarea guvernului PDL-PSD.

"Da, a existat acea discutie, confirm ca ea a avut loc. Insa cele spuse de Basescu nu au mai avut obiect, dupa ce votul din Comitetul Executiv Central al PSD a dus la nominalizarea lui Gabriel Oprea si nu a lui Catalin Voicu pentru functia de ministru al Internelor", a spus fostul lider social-democrat.

Amanare in primul termen in procesul lui Antonie Solomon... Datorii de milioane de euro: PSD, in pragul falimentului?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x