Antena Căutare

Basescu vrea Statele Unite ale Europei: Fara cedarea de suveranitate, Europa nu va mai fi o putere

Presedintele Traian Basescu a sustinut, joi, la Sulina, necesitatea realizarii Statelor Unite ale Europei, el precizand ca acesta este punctul sau de vedere si avertizand ca "numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara", anunta Mediafax.

"Numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara. (...) Altfel, Europa va ramane o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi"


deciziile care trebuie luate pentru functionarea UE"


"Statelor Unite ale Europei"

Traian Basescu: Pentru 2012, ar trebui vot uninominal necompensat. Am redeschis subiectul in coalitie




Seful statului a subliniat ca el a fost intotdeauna adeptul votului uninominal "curat, necompensat, in unul sau doua tururi".

"Cred ca pentru 2012 ar trebui sa venim pe vot uninominal necompensat, intr-un tur sau in doua tururi. Daca la primari s-a trecut la alegerea intr-un tur, de ce la parlamentari nu se poate?", a mai spus presedintele.

Basescu: Proiectul Rosia Montana trebuie facut, dar cu renegocierea partajarii beneficiilor

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Sulina, ca proiectul de la Rosia Montana "trebuie facut", pentru ca Romania are nevoie de el, "dar cu conditia sa fie renegociata partajarea beneficiilor".

Seful statului a precizat ca acest proiect nu poate fi pornit fara avizul Comisiei Europene.

El a adaugat ca Guvernul "trebuie sa aiba curajul" insa sa le spuna romanilor ca acest proiect trebuie facut.

"In orice caz, un asemenea proiect nu poate fi inceput fara un aviz al Comisiei Europene. Problema este ca Guvernul sa aiba curaj sa spuna, in primul rand romanilor, ca acest proiect trebuie inceput si dus la bun sfarsit - cu protectia mediului, cu obligatia celor care exploateaza sa refaca mediul si reimpartire a drepturilor din exploatarea zacamantului de aur, argint si alte metale", a afirmat Basescu.


Theodor Paleologu se vrea „Un primar cu nume de strada”... Ritli Ladislau a semnat preluarea mandatului de ministru al Sanatatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x