Antena Căutare

Bashar al-Assad: Basescu poate juca un rol activ in procesul de pace din Orientul Mijlociu

Presedintele sirian, Bashar Al-Assad, a declarat, astazi, la Cotroceni, ca nivelul relatiilor comerciale romano-siriene este inca slab si a apreciat ca Traian Basescu poate juca un rol activ in procesul de pace din Orientul Mijlociu.

"Discutiile au prilejuit o analiza a relatiilor bilaterale, o analiza a situatiei din Orientul Mijlociu si perspectiva dezvoltarii relatiilor economice romano-siriene. Am discutat despre perspectiva relatiei Siriei cu Uniunea Europeana in ansamblul sau", a declarat Traian Basescu dupa convorbirile cu omologul sau sirian, Bashar Al-Assad.

La randul sau, Bashar Al-Assad a afirmat ca vizita pe care seful statului roman a facut-o in Siria in urma doi ani a avut un efect pozitiv asupra cursului relatiilor bilaterale.

"Aceasta la nivel politic, dar la nivel economic este inca o problema, nivelul relatiilor comerciale este inca slab si am dori ca prin aceasta vizita sa dam un nou impuls cooperarii noastre in domeniul economic. Aceasta vine pe langa celelalte probleme pe care le-am abordat in privinta relatiilor bilaterale cu UE si Orientul Mijlociu", a declarat presedintele sirian.

Tot articolul, in Jurnalul National

Securea razboiului, ingropata? Antonescu ii invita la discutii pe liderii partidelor parlamentare... Reexaminarea Legii pensiilor, respinsa in Senat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x