Antena Căutare

BATAIE DE JOC: Normele unui act normativ deja aprobat, in dezbatere publica

Ordonanta referitoare la plata contri­bu­ti­ilor sociale de catre cei care lucreaza pe drep­turi de autor a fost aprobata fara niciun fel de con­­sul­tare a actorilor sociali. Normele de apli­ca­re, asteptate cu mare interes de catre cei vi­zati, tre­buiau sa fie aprobate pe 21 iulie.

Decizia atat de asteptata ieri este insa stupefianta: in premiera, Executivul a hotarat sa trimita in dez­batere publica nor­mele de aplicare ale unui act nor­mativ deja aprobat!

Abe­ratia este cu atat mai mare cu cat dez­ba­­te­rea va dura doar patru zile si nu 10 de zile, cum spu­ne legea. Astfel, luni, 2 august, Ministerul Fi­nan­te­lor va apro­ba aceste norme.

Anuntul re­fe­ri­tor la ela­­bo­rarea unui proiect de act nor­mativ va fi adus la cunostinta publicului cu cel putin 30 de zile inainte de su­pu­nerea spre ana­li­za, avizare si adoptare de catre autoritatile pu­bli­ce", pre­ve­de Legea nr. 52/2003 privind tran­s­pa­ren­ta deci­zio­nala in ad­ministratia publica.

Cum vor calcula contabilii ve­ni­tu­rile pe drep­turi de au­­tor... poate o sa afle „live" din dezba­te­­rea pu­bli­­ca. „Nu vreau sa mai co­men­tez ni­mic. Nu mai e nimic de comentat! Au aruncat totul in haos. Despre ce mai vorbim in tara asta?", ne-a spus Gabriel Biris, partener al fir­mei de avo­ca­tu­ra si consultanta fiscala Biris Goran.

La imprumut nou, Cabinet nou la Palatul Victoria... Ridzi a platit publicitate politica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x