Antena Căutare

Batalia dintre Emil Boc si Vasile Blaga se poarta si pe alte fronturi

Batalia electorala interna dintre presedintele PDL, Emil Boc, si secretarul general al partidului, Vasile Blaga, este in plina desfasurare. Scenarii, declaratii si zvonuri apar in fiecare zi si presa se ocupa de fiecare in parte. Dar in aceasta batalie exista si alte fronturi, cu alti pioni.

Astazi va prezentam cel mai recent caz aparut in presa, de la Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Aceasta agentie, aflata in subordiunea lui Emil Boc, este condusa de un presedinte despre care se stie ca se afla tot in tabara lui Emil Boc.

Ce nu se stie este ca Daniel Oajdea, deputat PDL din tabara lui Vasile Blaga, care a pierdut sefia filialei din Iasi tot in favoarea unui om de-al lui Emil Boc, face presiuni la aceasta agentie, pentru a afla cine urmeaza sa primeasca despagubiri in acest an in Iasi, cu nume, data si suma de bani, de la ANRP.

Deputatul face trimitere la Regulamentul Camerei Deputatilor, care prevede intr-adevar ca: "deputatii au dreptul sa obtina informatiile necesare in vederea desfasurarii activitatii lor din partea organelor administratiei publice" dar, conform ANRP, informatiile pe care le solicita Daniel Oajdea sunt date cu caracter personal, ce nu intra la categoria "informatii necesare".

Mai mult decat atat, cererea domnului Oajdea se refera la "o lista cu dosarele ce urmeaza a fi despagubite din judetul Iasi in anul 2011, indicand pentru fiecare pagubit numele si data estimativa la care urmeaza a primi banii". Conform ANRP, in calitate de deputat, domnul Oajdea poate fi interesat de lista cu oameni care urmeaza a fi despagubiti din colegiul sau electoral, dar nu din tot judetul.

Domnul Oajdea insista in acest demers si cere chiar sanctiuni:

"Avand in vedere aceste prevederi, va solicit sa luati toate masurile necesare pentru ca in cel mai scurt timp sa primesc informațiile solicitate de la ANRP. Solicit in acelasi timp sa verificati persoanele care se fac responsabile de aceste nereguli, sa dispuneti sancționarea lor, sa imi comunicati nominal fiecare persoana si sanctiunea aplicata", a cerut deputatul intr-o interpelare transmisa agentiei.

Ce ar putea face domnul Oajdea cu lista de persoane din Iasi care urmeaza sa fie despagubite consistent ramane un mister, dar ne putem imagina cat ar conta si acesti bani in anul electoral 2012 si mai ales in batalia pentru conducerea PDL.

Sursa: Antena3

An de austeritate: Radu Berceanu are economii de peste 875.000 €... Ministrul Apararii, Gabriel Oprea a incasat 150.000 € din chirii in anul de austeritate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x