Antena Căutare

Batalia pe Realitatea: Mogulul versus Ghita

Adrian Ursu si Oana Stancu au prezentat marti, 15 februarie, ultima editie a emisiunii "Ora de foc". Vestea le-a fost data cu cateva ore inaintea emisiei, printr-un e-mail, de Sebastian Ghita, managerul postului Realitatea TV, fara alte explicatii, fara sa li se impute ceva. "Miscarea" este cu atat mai neasteptata cu cat "Ora de Foc" era cea mai urmarita emisiune a Realitatii TV.

"Asa a decis managementul, ca in aceasta seara sa prezentam ultima editie a emisiunii "Ora de foc". Managementul ne-a comunicat asta azi, pe la ora 13. Oficial, motivul este ca nu mai suntem compatibili cu planurile sale editoriale. Mai multe nu stiu, pentru ca nu s-a mai discutat nimic pe tema asta...", ne declara Adrian Ursu, cu o jumatate de ora inainte de inceperea emisiunii.

Sebastian Ghita, managerul postului Realitatea TV, ne-a spus ca nu are nici o nemultumire legata de Adrian Ursu si Oana Stancu. Si ca decizia sa a fost luata pentru ca "ne pregatim de noua grila, pe care o vom lansa in trei luni. Si pentru noua hala". Acesta nu a dorit sa comenteze referitor la eventuale noi schimbari spectaculoase la postul pe care il manageriaza: "Nu va pot dezvalui care este strategia".

De asemenea, Ghita nu vrut sa ofere informatii referitoare la viitorul lui Adrian Ursu la Realitatea TV. "Intrebati-l pe domnul Adrian Ursu!", a conchis acesta. Afirmatie cu atat mai interesanta cu cat, in urma cu cateva zile se spunea despre Adrian Ursu ca va fi viitorul director editorial al postului Realitatea TV, inlocuindu-l pe Catalin Popa, care urma sa se ocupe de proiectele speciale ale statiei.

Oana Stancu: "Nu ni s-a imputat nimic, nu exista argumente de rating, deontologie, profesionalism"
Pe 16 februarie, a doua zi dupa ultima aparitie la "Ora de foc", Oana Stancu astepta explicatii cu privire la decizia managerului Sebastian Ghita de a scoate emisiunea pe care ea o prezenta alaturi de Adrian Ursu:

"In primul rand, nu a existat un argument in legatura cu ratingul, deontologia, profesionalismul. Nu ni s-a imputat nimic, nici ieri, nici in oricare perioada. Cand Sebastian Ghita a preluat managementul, ulterior ne-a rugat sa ne asumam acest interval. Ieri la pranz a anuntat printr-un email de trei randuri si jumatate ca "a oprit prezenta noastra la Ora de foc". A primit mai multe reply-uri de la cei care conduc editorial Realitatea TV, care i-au atras atentia ca nu e in interesul statiei sa scoti o emisiune marti la pranz, fara sa ai o alternativa si ca o alternativa puternica se construieste in timp".

"Colaborationismul" cu Vantu

Se vehiculeaza un posibil motiv al scoaterii celor doi de pe post: faptul ca acestia ar fi tinut legatura cu Sorin Ovidiu Vintu, actionarul Realitatea TV, in conditiile in care intelegerea dintre Ghita si Vintu a fost ca acesta din urma sa nu se implice in nici un fel in "politica" editoriala a postului. Oana Stancu a fost de acord sa explice cum stau lucrurile in ceea ce priveste "relatia" cu SOV:

"Am fost de acord sa vorbim, numai pentru ca am constat un lucru ciudat. Ca, neoficial, se lanseaza ipoteza ca am fi fost dati afara pentru colaborationism cu Vintu. Din pacate, nu pot sa nu observ ca e teza preferata a puterii care a pus egalitate intre jurnalistii de la Realitatea TV si oamenii lui Vintu. Eu cu Vintu am vorbit de doua ori in ultimele luni, dar te asigur ca i-as fi raspuns la telefon in fiecare zi daca m-ar fi sunat, pentru ca asa e politicos, intrucat este actionarul majoritar al statiei, dar mai ales pentru ca in doi ani si ceva nu mi-a oferit niciodata un motiv sa nu-i raspund la telefon. In ciuda perceptiei pe care s-au straduit dl Basescu si camarila lui sa o creeze, mie, in doi ani, Vintu nu mi-a zis niciodata "fa asa" sau "nu face asa", "iarta-l pe ala pentru ca este prieten cu mine" sau "da in Basescu" pentru ca mi-e dusman. Recomand oricui sa revizioneze momentele in care Vintu a fost la "Ora de foc", telefonic sau prin fly - transmisie din alta locatie decat din studio - si sa spuna daca Stancu si Ursu au fost obedienti fata de mogul. Celebra faza cu spa-ul din strada Paris la care ar fi fost Geoana cred ca lamureste pe deplin relatia pe care noi am avut-o cu Vintu".

Tot articolul, in Jurnalul National

Stolojan: "Boc este nepotrivit pentru unii, pentru ca este un om corect"... Igas intra fortat in "Doi si un sfert"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x