Antena Căutare

BEC, rezultate finale provizorii: USL a castigat 58,63% din voturile pentru Camera si 60,10% la Senat

Biroul Electoral Central a prezentat rezultatele finale partiale obtinute dupa centralizarea din toate sectiile de votare, la nivel national. Rezultatele finale definitive vor fi anuntate dupa rezolvarea tuturor contestatiilor. Prezenta la urne a fost de 41,76%.

Conform Antena 3, USL a castigat 58,63%% din voturile pentru Camera Deputatilor si 60,10% la Senat, dupa numararea voturilor din toate sectiile, ARD avand 16,50% la Camera si 16,70% la Senat, potrivit datelor comunicate de Biroul Electoral Central. De asemenea, PPDD a obtinut 13,99% la Camera Deputatilor si 14,65% la Senat, iar UDMR - 5,13% la Camera si 5,23% la Senat.

USL a obtinut 122 mandate la Senat si 273 la Camera Deputatilor. ARD are 24 de mandate la Senat si 56 la Camera Deputatilor, iar PP-DD 21 la Senat si 47 la Camera Deputatilor. UDMR are 9 mandate la Senat si 18 la Camera Deputatilor. Minoritatile au si ele 18 locuri in Camera.

Multi candidati ai ARD si PP-DD si-au castigat locurile in Parlament datorita sistemului permisiv de redristribuire. Astfel, Mircea Toader si Ioan Oltean au obtinut mandate in noul Parlament, la fel si Traian Igas, Roberta Anastase, Mihai Razvan Ungureanu si Elena Udrea. Si Vasile Blaga a obtinut, prin redistribuire, un nou mandat.

Valerian Vreme, membru ARD, a obtinut un nou mandat in viitorul Parlament, in timp ce Mihail Neamtu si Sulfina Barbu nu se regasesc pe listele celor care ne vor face legi in urmatorii 4 ani. Nici Cristian Boureanu, candidat din partea ARD pentru un nou mandat de parlamentar in Colegiul Husi pentru Camera Deputatilor, nu intra in Parlament.

Fostul edil al Craiovei, Antonie Solomon, candidat la alegerile parlamentare din partea PP-DD, la Colegiul 1 Senat din Craiova, va intra in Parlament, Cezar Preda, candidatul ARD in colegiul 7 Buzau, a obtinut de asemenea un mandat, la fel si Gheorghe Ialomitianu, candidatul ARD, in colegiul 8 Brasov, alaturi de castigatorul colegiului, Petre Roman. Deputatul Monica Iacob Ridzi, care a demisionat recent din PDL, a obtinut un nou mandat de parlamentar din partea PP-DD.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

PP-DD ia fata ARD: vezi numarul de voturi in raport cu donatiile primite ... Mihai de la Hi-Q, Ionela Prodan si Damian Draghici ii reprezinta pe romani in Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x