Antena Căutare

"Boc a ajuns de nu-l mai asculta nimeni"

Pedelistii s-au suparat pe ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, pentru ca a vorbit despre renuntarea la cota unica fara ca acest lucru sa se fi discutat in Guvern, dar si pe premierul Emil Boc pentru ca n-are "curaj" sa-l demita. Intr-un interviu acordat Radio France International, vicele PDL Cezar Preda s-a declarat "ingrijorat" ca premierul "nu-si poate stapani Cabinetul"

"Nu e bine sa vedem in ultima luna ca s-au luat decizii care nu sunt agreate ba de Palatul Cotroceni, ba de Ministerul de Finante, ba de Cabinetul de la Palatul Victoria, in ansamblu. Ce sa-nteleaga cetatenii Romaniei decat ca e un haos? E vina primului-ministru. Primul-ministru trebuia sa-l dea afara (pe ministrul Vladescu - n.n.) imediat pentru aceste chestiuni, dar nu are puterea, nu e in stare sa faca acest lucru, ii e frica nu stiu de cine. Nu-mi dau seama cum isi permite un ministru sa saboteze un Cabinet intreg si sa-l duca in ridicol pe prim-ministru", a adaugat Cezar Preda. Lui ii pare rau pentru prim-ministru ca "a ajuns de nu-l mai asculta absolut nimeni".

Vicele pedelist a mai spus ca premierul e ultimul care afla de declaratiile ministrilor sai si totusi "nu doreste sa ia masuri", nici macar sa faca vreo remaniere in toamna. "Cum poate cineva sa creada ca ei vor face reforma interna a administratiei centrale, cand n-au facut-o pana acum? Cate agentii si autoritati s-au redus pana acum? Nici una! De-abia de acum se gandesc. Da, dar taierea salariilor s-a facut de la 1 iulie si noi de-abia acum ne gandim ce vom face in interiorul Cabinetului si-n interiorul administratiei centrale? Foarte multi lideri ai Partidului Democrat Liberal nu agreeaza asemenea chestiuni, pentru ca aceasta actiune nu este credibila pentru nici un cetatean al Romaniei", a declarat Preda.

Democrat-liberalii sustin ca nu vor sa renunte la cota unica de impozitare, dar ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat intr-un interviu pentru un cotidian de business ca epoca cotei unice s-a incheiat, iar Romania ar trebui sa introduca un sistem de impozitare progresiva. Declaratiile lui Vladescu au fost facute in ciuda interdictiei impuse de premier ca ministrii sa mai introduca in discutia publica teme care nu au fost mai intai analizate in Guvern. Ulterior, Boc s-a limitat la a declara ca Vladescu "nu a avut si nu are nici un fel de mandat pentru a dezbate public tema cotei unice sau a impunerii impozitarii progresive".

Sursa: jurnalul.ro

Mircea Badea: "In Vladescu nu am incredere nici sa imi plimbe cainele"... Vezi lista secretarilor de stat eliberati din functie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x