Antena Căutare

Boc, criticat de Tariceanu: Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul

Premierului Emil Boc i se potriveste zicala "prostul nu e prost destul pana nu e si fudul", a declarat fostul premier Calin Popescu Tariceanu, referindu-se la masurile de austeritate pe care actulaul Guvern vrea sa le impuna incepand cu data de 1 iunie.

Tariceanu l-a acuzat pe Boc ca nu are nici macar cunostinetele minimale care sa-l ajute in aceasta perioada.
Fostul prim ministru a prezentat 22 de masuri anticriza, precum inghetarea salariilor si pensiilor, includerea BNR in seria platitorilor de impozit pe profit, impozitarea onorariului impresarilor, eliminarea deplasarilor externe si a costurilor de telefonie mobila.

Intrebat daca are de gand sa trimita lista sa de masuri anticriza premierului Emil Boc, Tariceanu a afirmat ca ar fi foarte bine daca Emil Boc ar aplica masurile propuse de el, precizand ca are indoieli legate de capacitatea premierului de a intelege ca trebuie sa invete.

"Lista am facut-o publica deja astazi si daca domnul Boc vrea sa o foloseasca ar fi foarte bine. Am anumite indoleli in ceea ce priveste capacitatea lui de a intelege ca trebuie sa invete. Cand a preluat mandatul de prim-ministru primele masuri pe care le-a adoptat au fost de anulare a pachetului de 10 masuri de limitare a efectelor crizei pe care l-am adoptat la sfarsitul mandatului meu", a sustinut Calin Popescu Tariceanu.

Fostul premier a subliniat ca din acel plan de masuri "Boc nu a inteles nimic" si ceea ce a facut pana astazi demonstreaza acest lucru, adaugand ca actualului premier i se aplica foarte bine zicala "prostul nu e prost destul pana nu e si fudul".

"El e genul, stiti, e o vorba romaneasca care spune asa ca prostul nu e prost destul pana nu e si fudul. Lui i se aplica foarte bine aceasta zicala romaneasca, din pacate in detrimentul Romaniei. Deci, el nu are un nivel de cunostinte minimale in domeniul economic care sa-l ajute in aceasta perioada sa adopte masurile necesare pentru stoparea crizei, nu are incredere in cei din jurul lui", a spus Tariceanu.

El a explicat ca nu a spus ca Emil Boc nu ar fi capabil sa aplice masurile propuse, ci ca, "din fudulie, nu o sa vrea sa le preia pentru ca nu sunt creatia lui".

Liberalul a mai criticat si lipsa de autoritate a lui Emil Boc si faptul ca presedintrele Traian Basescu a preluat conducerea Executivului.

"Pana la urma, ati vazut, ca a trebuit Basescu sa preia conducerea operatiunilor. E anormal, noi in momentul de fata de fapt nu mai avem un Guvern in Romania. Suntem intr-o criza de autoritate a Exectivului, pentru ca premierul s-a descalificat. Decizia legata de masurile care se impun a fost luata de presedinte, el nu e decat un fel de ordonanta a ofiterului, care il trimite . Asta e ce face primul-ministru al Romaniei acum si constat lucrul acesta cu tristete", a mai spus Tariceanu.

Tensiuni in Guvern: UDMR se opune scaderii pensiilor mici... Tara "arde" si alesii... chiulesc. Doar doi deputati se aflau dimineata la Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x