Antena Căutare

Boc: Nu demisionez. Mai multe despre deciziile CCR, in cartile pe care le voi scrie

Premierul Emil Boc a vorbit, vineri, despre decizia Curtii Constitutionale privind Legea Educatiei. Seful Executivului sustine ca nu a intentionat sa isi prezinte demisia in urma verdictului dat de CCR si ca asteapta motivarea judecatorilor. Primul-ministru mai a mai spus ca va comenta mai mult unele decizii ale Curtii Constitutionale in cartile pe care le va scrie dupa mandatul de la Guvern.

"Nu am avut cele mai bune zile ale mandatului in perioada aceasta, dar nici asa, sa vorbim de demisie. Nu am avut cele mai bune zile, dar nici sa mergem acum la demisie", a declarat Emil Boc.

Premierul sustine ca asteapta motivarea Curtii Constitutionale, considerand in continuare ca proiectul Legii Educatiei este un act normativ foarte important pentru reforma sistemului de invatamant, care trebuie promovat in regim de urgenta in actuala sesiune parlamentara, "intr-o forma sau alta procedurala".

Comentariile, in cartile de dupa mandat

Emil Boc a mai spus, vineri, ca va comenta mai mult unele decizii ale Curtii Constitutionale in cartile pe care le va scrie dupa mandatul de prim-ministru. Deocamdata, spune Boc, se rezuma la a lua act de hotararea CCR, desi considera ca demersul Guvernului a fost constitutional.

"As spune foarte multe, dar o sa spun in cartile pe care o sa le scriu dupa ce voi termina mandatul, despre unele decizii ale Curtii. Acum pot doar sa spun ca in calitate de prim-ministru am luat act de decizie, apreciez ca ceea ce a facut Guvernul este exact in concordanta cu textul constitutional, dar respectam decizia si, dupa motivare, vom gasi o solutie pentru a promova in continuare aceasta lege in regim de urgenta, deoarece este necesara societatii", a mai spus Boc.

Basescu: Daca Ceausescu ar fi condus Romania doar 10 ani, ar fi fost considerat un mare presedinte... Antonie Solomon candideaza de unul singur la presedintia PDL Craiova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x