Antena Căutare

Boc: "Opozitia sfideaza democratia pentru ca nu sustine modificarea Constitutiei"

Premierul Emil Boc a acuzat opozitia ca nu tine cont de interesul national si sfideaza democratia pentru ca nu sustine modificarea Constitutiei in mandatul actual.

"As face o consideratie referitoare la optiunea opozitiei de a nu sustine in acest mandat modificarile constitutionale. Este o greseala care nu tine cont de interesul national. Daca opozitia, oricare ar fi ea, s-ar raporta mereu spunand «nu acum, in mandatul urmator», niciodata nu am avea o revizuire a Constitutiei. Or, o revizuire a Constitutiei este necesara din cand in cand.

Daca in 2003, opozitia de atunci ar fi spus «nu acum, sa amanam», nu am fi avut modificarea Constitutiei. De ce? Pentru ca este necesara o majoritate de doua treimi. In orice moment, daca opozitia, oricare ar fi ea, ar spune «nu vrem sa modificam», atunci intrebarea se pune: mai are rost sa chemam oamenii la referendum, sa le cerem parerea, daca opozitia spune permanent «sa nu modificam Constitutia»?"


Premierul a mai spus ca, in opinia sa, gestul opozitiei actuale fata de revizuirea Constitutiei este "o sfidare a cadrului fundamental al democratiei".

sursa: Jurnalul

foto:Intact Images

Cristian Preda: "Conducerea PDL sa iasa din starea de "congelare" si sa vorbeasca despre BAC"... Deputatii, ineficienti: Doar doua initiative au devenit legi in 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x