Antena Căutare

Boc: Protestatarii au dreptul sa fie suparati pentru ca sunt someri: Am facut-o ca sa salvez tara

Premierul a oferit luni seara cateva declaratii la postul public de televiziune, incercand sa clarifice declaratiile venite din PDL privind o eventuala crestere cu 5% a salariilor si pensiilor.

Declaratiile premierului:
- Daca in 2010 nu am fi luat acele masuri sa ajustam cheltuielile cu salariile, am fi ajuns in incapacitate de plata

- Daca s-ar da salarii si pensii fara sa fie acoperire in economie ar fi ilegal. Numai daca economia permite, vom avea o crestere. Nu spun procente, pentru ca asta depinde de cum va arata economia. Daca nu facem pasi inapoi, exista aceasta perspectiva

- Colegii care nu sunt membri ai Guvernului au mai multa libertate de exprimare

- Daca situatia economica ne va permite, vom avea o crestere modesta la pensii si salarii. Sa vedem cum arata datele dupa primul semestru.

- Nu exista cresteri de salariile si pensii peste noapte. Ce s-a facut in 2007, 2008, cand s-au majorat salariile cu 60- 70%, a rezultat intr-un deficit structural. Am preferat prudenta si siguranta. E furtuna peste tot in lume. Romania nu se poate hazarda sa mareasca salariile.

-Despre cresterea pensiilor si salariilor: La Palatul Victoria a existat si exista responsabilitate in ceea ce priveste soarta romanilor


- Toti cei din strada au dreptul sa fie suparati pe Boc pentru ca i-a lasat fara loc de munca. Dar am facut-o ca sa salvez tara.

Despre taxa auto:

Nu a fost anulata, a fost amanata un an de zile pentru un motiv ce tine de locurile de munca si pentru a nu pune in dificultate oamenii care nu s-au hotarat ce fac cu masinile luate inainte de 2007.

Despre legea sanatatii

Noua lege a sanatatii este prioritara si va fi aplicata incepand cu acest an


Foto: Intact Images

Alexandru Athanasiu despre "hora" lui Franks: Opozitia trebuie sa trimita imediat o scrisoare doamnei Christin... IMAS: 92% dintre romani nu au incredere in presedintele Traian Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x