Antena Căutare

Boc si PDL apara Constitutia stramba a lui Basescu

Deciziile Curtii Constitutionale (CC) privind neconstitutionalitatea unor prevederi din proiectul de revizuire a legii fundamentale al presedintelui Traian Basescu a starnit reactii discutabile din partea premierului Boc si a PDL.

Cu atat mai discutabile cu cat Boc este cunoscut si ca profesor in drept constitutional, desi actele normative emise de Guvern declarate neconstitutionale nu l-ar recomanda. Dupa decizia CC de vineri, premierul Emil Boc a declarat la Cluj ca s-a pierdut o batalie, dar nu si razboiul cu averile ilicite.

"Eu spun doar ca, in Parlament, tinand cont de decizia CC, unele texte pot fi amenajate, astfel incat sa raspunda obiectivului de a putea confisca averile dobandite ilicit si ca actele de coruptie sa nu mai fie sursa pentru procurarea marilor averi. Acest lucru cred ca trebuie facut si ca niciun principiu din Constitutie nu poate apara averile dobandite ilegal sau care se construiesc pe baza de frauda. De aceea am spus ca s-a pierdut o batalie, dar nu si razboiul cu averile ilicite. Vom vedea in Parlament, dar ar fi pacat sa se piarda aceasta batalie, pentru ca s-ar pierde definitiv batalia cu coruptia daca acest text constitutional nu se modifica", a spus Boc sambata.

E de vazut ce anume asteapta dom' profesor Boc sa se mai intample in Parlament avand in vedere ca judecatorii CCR au decis cu majoritate de voturi, ca eliminarea tezei a doua a art.44 alin.(8) din Constitutie, potrivit careia "caracterul licit al dobandirii averii se prezuma" este neconstitutionala, deoarece are ca efect suprimarea unei garantii a dreptului de proprietate.

Ori articolul 152 (2) din Constitutie prevede ca nici o revizuire a legii fundamentale " nu poate fi facuta daca are ca rezultat suprimarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale cetatenilor sau a garantiilor acestora" .

Tot articolul, in Jurnalul National

Victor Ponta: Daca, Doamne fereste, Basescu desfiinteaza judetele, le facem la loc... Elena Udrea: Oprescu se poarta „ca orice smecher de Romania care poate construi orice“...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x