Antena Căutare

Boc: Taiem pensiile pentru apararea securitatii nationale

Premierul Emil Boc a anuntat, ieri, ca Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pe doua proiecte de lege, dintre care unul va contine masuri de reducere a cheltuielilor bugetare, iar al doilea proiect va reglementa recalcularea pensiilor conform principiului contributivitatii si reevaluarea pensiilor de invaliditate.



"Aceasta lege are ca temei articolul 53 din Constitutia Romaniei, de restrangere temporara a exercitiului unor drepturi, si anume este vorba de restrangerea acestora pana la sfarsitul anului, pana in 31 decembrie, urmand ca drepturile de pensii si drepturile salariale pentru 2011 sa fie stabilite prin legea bugetului pe 2011, prin noua lege a pensiilor si prin noua lege a salarizarii unitare a bugetarilor. Asta in conditiile in care se realizeaza masurile de restructurare a sectorului bugetar si, pe de alta parte, de relansare a activitatii economice, astfel incat sa avem resursele financiare pentru a putea vorbi de o crestere sanatoasa a salariilor si pensiilor in anul 2011"




Iata ce prevede Articolul 53 din Constitutia Romaniei:




Vezi legile privind masurile de austeritate! Citeste textul proiectelor!... Udrea: "Daca Patriciu si-ar plati datoriile, n-am mai taia pensiile"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x