Antena Căutare

Boc: Tinerii antreprenori vor primi ajutoare de stat nerambursabile de maximum 10.000 de euro

Premierul a declarat ca guvernul pe care il conduce nu va repeta greselile guvernarii Tariceanu, atragand atentia ca "nu putem consuma mai mult decat producem, nu putem sa ne imprumutam doar pentru a consuma".

Premierul a mai spus ca principalele resurse financiare vor fi indreptate catre locurile de munca si absorbtia fondurilor europene.

Emil Boc a declarat ca guvernul va sustine in continuare mediul de afaceri, iar in acest sens va fi promovata o lege prin care tinerii antreprenori, de pana in 35 de ani, vor primi garantii de stat pentru a obtine credite si ajutoare de stat nerambursabile in valoare de maximum 10.000 de euro.

Totodata, primul ministru a spus ca Romania are nevoie de cinci miliarde euro pentru a finanta deficitul bugetar, care va fi de 4,4% in 2011. Cresterea economica va fi de 1,5 - 2%, potrivit prognozei lui Emil Boc.

In plus, premierul a anuntat ca fondul de salarii pentru 2011 este de 39 miliarde RON, iar bugetarii isi vor recupera in 2011 o parte din salariul diminuat cu 25%.

Referitor la proiectul legii educatiei, premierul a declarat ca Guvernul isi va angaja raspunderea pentru acesta, pornind de la forma adoptata de Camera Deputatilor, daca dezbaterile din Senat asupra acestui proiect nu vor fi finalizate in perioada imediat urmatoare.

El a aratat ca decizia angajarii raspunderii apartine Coalitiei si ca tema va fi discutata in reuniunea de luni, pentru stabilirea unor termene clare de deblocare a discutiilor din Senat, termene dupa care Guvernul sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru Legea educatiei.

Ministrul Educatiei are doar 11 clase, potrivit legii romane... Senat: Tutunul confiscat va putea fi valorificat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x