Antena Căutare

Boc vrea sa urgenteze asumarea raspunderii pe Legea Educatiei

Premierul Emil Boc solicita convocarea de urgenta a Birourilor Permanente ale celor doua camere pentru finalizarea de urgenta a procedurilor de asumarea a raspunderii pe Legea Educatiei.

"Primul-ministru Emil Boc a trimis astazi presedintelui Senatului si presedintelui Camerei Deputatilor o scrisoare in care le solicita ca Birourile Permanente ale celor doua Camere sa fie convocate de urgenta in vederea finalizarii procedurilor de angajare a raspunderii Guvernului asupra Legii Educatiei Nationale, prin stabilirea imediata a calendarului prezentarii si dezbaterii motiunii de cenzura, care a fost depusa in data de 29 octombrie 2010", a informat Executivul printr-un comunicat de presa.

Guvernul a amintit ca decizia Curtii Constitutionale din data de 24 noiembrie 2010 prevede ca "motiunea de cenzura, odata depusa, nu poate fi oprita".

Miercuri, membrii Executivului au anuntat ca vor continua procedura angajarii raspunderii pentru Legea Educatiei. Premierul Emil Boc la atentionat pe Mircea Geoana ca, in cazul in care va continua sa boicoteze asumarea raspunderii pe Legea Educatiei, va fi inlocuit de la Senat.

Pe 15 noiembrie, Guvernul a transmis Curtii Constitutionale o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Executiv si Parlament. CC a admis miercuri cererea Executivului.

Dupa decizia CC, Mircea Geoana a declarat ca orice formula de a merge mai departe pe asumarea raspunderii face ca legea adoptata astfel sa fie neconstitutionala.

Opozitia, despre apelul lui Basescu: Sa se adreseze echipelor sale de la Cotroceni... Antonescu: Basescu face propaganda pentru prosti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x