Antena Căutare

Bogdan Dragoi si Cristian Diaconescu, numiti consilieri prezidentiali

Fostii ministri Bogdan Dragoi si Cristian Diaconescu au fost numiti, miercuri, in posturi de consilieri prezidentiali. Cei doi au fost ministrii in cabinetul Boc.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat miercuri, 09 mai, Decretul pentru numirea domnului Cristian Diaconescu in functia de consilier prezidential si Decretul pentru numirea domnului Bogdan Alexandru Dragoi in functia de consilier prezidential, in cadrul Administratiei Prezidentiale", informeaza Presedintia.

Administratia prezidentiala nu precizeaza ce departamente vor coordona cei doi.

Bogdan Dragoi, fostul ministru al Finantelor Publice,a absolvit in 2002, cu magna cum laudae, specializari in Relatii Internationale si Economie la Universitatea Tufts-Fletcher din Boston, in SUA.

Dragoi, fiul generalului in rezerva Dan Dragoi un apropiat al lui Adriean Videanu, a lucrat in 2002-2004 ca analist de afaceri la Inquam Ltd UK unde s-a ocupat de preluarea Dolphin Telecom UK, de negocieri cu Bear Stearns si Lehman Brothers pentru crearea unui fond de investitii in telecom si a fost actionar si vicepresedinte la prima televiziune digitala din Romania.

Cristian Diaconescu este om politic, doctor in stiinte juridice (2007) si profesor de drept. Din decembrie 2008 pana in octombrie 2009 a fost ministru al Afacerilor.

Diaconescu a fost negociator sef pentru Tratatul privind regimul frontierei de stat romano-ucrainene, pentru Tratatul politic de baza intre Romania si Federatia Rusa, dar si negociator sef al Romaniei pentru tratatele si acordurile bilaterale privind regimul frontierelor si in domeniul masurilor de crestere a increderii si securitatii in Europa.

Foto: Intact Images

Guvernul Ponta retrage din Parlament legile lui Ungureanu... Sova: Pragul electoral va fi scos din Legea Ponta-Antonescu la Camera Deputatilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x