Antena Căutare

Bogdan Gheorghiu, propus a treia oară pentru portofoliul Cultură, aviz negativ din partea comisiilor de specialitate din Parlament

Bogdan Gheorghiu, propus a treia oară pentru portofoliul Cultură, a primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate din Cameră şi Senat.

Rezultatul a fost: 10 voturi „împotrivă”, 10 „pentru" şi 5 abţineri. La audierea din urmă cu două săptămâni, Gheorghiu a primit tot un aviz negativ.

La audierea de miercuri, ministrul interimar şi propus în Guvernul lui Florin Cîţu a vorbit despre proiectele pe care le are în mandatul său, între care, înfiinţarea unui Compartiment UNESCO şi reducerea numărului secretarilor de stat.

„Spuneam data trecută (la audiere, n.r.) că, din motive de legislaţie, s-ar putea să nu putem numi secretarul de stat pentru Timişoara. Am găsit o soluţie, vom primi avizul pentru el, dar va avea cu rang de subsecretar de stat”, a declarat el.

În plus, Gheorghiu a spus că va continua demersurile pentru deschiderea Muzeului „Brătianu” şi demersurile pentru Muzeul Ororilor Comunismului.

Legat de Roşia Montană „aş sublinia că aici actualizarea planului de management include tranferul Muzeului Mineritului în subordinea Ministerului Culturii, azi fiind la Ministerul Economiei”.

A amintit că au fost făcute demersuri pentru semnarea contractului cadru pentru împrumutul de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru mai multe investiţii şi, aşa cum a anunţat în premieră în interviul acordat News.ro şi publicat miercuri, va acorda o atenţie deosebită Muzeului Mănăstirii Putna, pentru ca acesta să fie reabilitat până în august 2021, când va fi marcată împlinirea a 150 de ani de la Serbarea naţională a studenţilor organizată de Mihai Eminescu, Ciprian Porumbescu şi Ioan Slavici.

El a mai precizat că sunt în pregătire dosarele pentru înscrierea în Lista patrimoniului cultural imaterial al umanităţii a artei cămăşii cu altiţă şi a tradiţiilor de creştere a cailor lipiţani.

Gheorghiu a reiterat că are ca obiectiv atragerea de public nou, tânăr, spre cultură şi a spus că pledează pentru o Ordonanţă de Urgenţă pentru directiva audiovizualului”, a mai spus el.

Bogdan Gheorghiu ocupă funcţia de ministru al Culturii din 4 noiembrie 2019. Audierea miniştrilor care fac parte din Guvernul Cîţu a început marţi şi va continua până joi. Data votului în Parlament nu a fost încă stabilită.

Sursa : news.ro

Costel Alexe: Am solicitat schimbarea din funcţie a comisarului şef de la Garda de Mediu Bucureşti... Ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, ironic la adresa deputatului USR Emanuel Ungureanu: Înţeleg că vine camp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x