Antena Căutare

Boicot la prezidențiale 2019: Ce români nu vor să se mai prezinte la vot în turul doi

Boicot la prezidențiale 2019: Ce români nu vor să se mai prezinte la vot în turul doi

Boicot la prezidențiale 2019: Ce români nu vor să se mai prezinte la vot în turul doi
Ce români nu vor să se mai prezinte la vot în turul doi

Boicot la prezidențiale 2019: Ce români nu vor să se mai prezinte la vot în turul doi. Deși votul în străinătate s-a desfășurat în condiții, bune, pe perioada a trei zile consecutive, românii din Suedia s-au declarat dezamăgiți de rezultatele primului scrutin, spunând că nu vor să mai voteze în turul al doilea.

O româncă din Suedia a povestit pentru digi 24.ro motivul nemulțumirilor:

”Lumea a venit cu foarte mare speranță. Vă dau un exemplu: aici în Suedia, Iohannis a luat 2.000, Barna a luat 1.950, iar Dăncilă a luat 73. După închiderea urnelor în România și exit-pollul, care ne-a arătat rezultatul din țară, ultimii care au votat au fost destul de dezamăgiți. Noi ne îngrijorăm ca nu cumva să renunțe lumea în turul doi, mai ales că avem acum toate condițiile necesare pentru a ne exercita acest drept”, a spus Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia.

Legat de faptul că românii din Suedia nu vor să mai iasă la vot în turul doi, românca a declarat:

„Așa am auzit după interviurile pe care le-am luat după închiderea urnelor în România, cu ultimii care au votat în acea oră, care este diferența de fus orar între România și Suedia. Noi, voluntarii și cei de la ambasadă o să ne implicăm cât putem ca să nu-i lăsăm pe românii noștri să renunțe la această posibilitate, deoarece eforturile care s-au făcut pentru a fluidiza votul în diaspora au fost enorme și trebuie onorate”, a declarat Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia.

În turul doi al alegerilor prezidențiale 2019, în diaspora se va vota, de asemenea, pe durata a trei zile, astfel că românii sunt așteptați la urne în zilele de de 22, 23 și 24 noiembrie.

Tragedie după alegeri! Un fost primar din Bihor a murit la scurt timp după aflarea rezultatelor: „Era foarte supărat din... Ce s-ar putea întâmpla la o dezbatere 1 la 1 între candidații din turul 2. Viorica Dăncilă lansează oficial invitația că...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x