Antena Căutare

Botis, convocat sa dea explicatii privind reducerea concediului maternal

Ministrul Muncii Ioan Botis a fost convocat de parlamentarii PD-L pentru a da explicatii privind propunerea de modificare a "Legii Mamelor". Liderii UDMR si UNPR au declarat ca sunt impotriva reducerii duratei concediului pentru cresterea copilului.

Ioan Botis a declarat marti ca mamele ar putea fi obligate sa revina la lucru cat mai repede posibil. Ministrul Muncii sustine diminuarea perioadei in care mamele primesc indemnizatia de crestere a copilului de la 2 ani la numai un an. Pentru a le convinge pe mame, Botis propune si un stimulent pentru revenirea la munca - 500 de lei.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat ca nu sustine propunerea de reducere a perioadei concediului de crestere a copilului. Aceasta a mai precizat ca si alti reprezentanti ai PDL au acelasi punct de vedere. Sulfina Barbu a mentionat ca punctul de vedere al UDMR pe aceasta tema coincide cu punctul sau de vedere.

Liderii UDMR au declarat si ei ca nu sunt de acord cu reducerea la jumatate a duratei concediului maternal. Vicepresedintele executiv al UDMR, Laszlo Berbely, a solicitat identificarea unor variante alternative.

Potrivit noului cod social, indemnizatia pentru cresterea copilului ar urma sa fie acordata diferentiat, in functie de veniturile pe care le obtin parintii.

Astfel, cei care au avut venituri pentru care au platit impozit vor primi o indemnizatie de 85% din media veniturilor obtinute in ultimul an dinaintea nasterii copilului.


Nici femeile din PDL nu sustin micsorarea concediului maternal!... Borbely: UDMR nu este de acord cu reducerea concediului maternal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x