Antena Căutare

"Să nu îi mai jignim pe oamenii corecți!” Ramona Ioana Bruynseels vrea să înceteze acordarea ajutorului social nemeritat în România

Ramona Ioana Bruynseels, candidatul la Preşedinţie al Partidului Puterii Umaniste, a declarat că trebuie să înceteze acordarea ajutorului social nemeritat în România, ce jignește oamenii corecți, care și-au făcut datoria față de țară și au contribuit atât cât au putut.

Ramona Ioana Bruynseels, candidatul la Preşedinţie al Partidului Puterii Umaniste, a declarat că trebuie să înceteze acordarea ajutorului social nemeritat în România, ce jignește oamenii corecți, care și-au făcut datoria față de țară și au contribuit atât cât au putut.

Potrivit Ramonei Ioana Bruynseels, în România trebuie să fie încurajat mediul de afaceri, antreprenoriatul, și investitorii, multinaționalele, deoarece, din păcate, conform INS, clasa de mijloc din România nu reprezintă mai mult de 10%. Clasa de mijloc nu își permite articole de lux sau o vacanță de lux.

„10% este foarte puțin. Nu ai cum să construiești o societate sănătoasă și o națiune puternică dacă nu ai clasă de mijloc”, a precizat ea.

„Până acum, în ultimii 30 de ani, le-a convenit să ne țină așa, pentru că dacă ești sărac și amărât, te bucuri de 100 de lei, de o sticlă de ceva, și poți fi manipulat mult mai ușor. Ești masă de manevră politică. Sunt localități în care ai un număr excesiv de oameni cu ajutoare sociale. Astea sunt păstrate tot pentru a fi manevră politică”, a mai spus Ramona Ioana Bruynseels.

Candidatul la Preşedinţie al Partidului Puterii Umaniste este de părere că această practică trebuie să înceteze, deoarece jignește oamenii corecți, care au contribuit cum au putut.

„Și pe partea cealaltă, mama mea care a lucrat 40 de ani, s-a pensionat cu pensie de 1000 de lei. Ce poate mama mea să simtă după ce ne lăsa acasă și mergea noaptea la fabrică și, ea știe cum era în următoarea zi de obosită și așa mai departe... ca să primească 1000 de lei? Când cel cu ajutor social, pe nedrept, că acolo unde trebuie primit, trebuie primit. Este datoria societății și a statului să își respecte fiecare cetățean aflat într-o situație specială, asta trebuie neapărat să existe. Dar acolo unde nu este justificat, prin perpetuarea acestor cazuri, îi jignim pe toți oamenii aceștia corecți, care la rândul lor și-au făcut datoria față de țara asta și au contribuit atât cât au putut și cât a fost cazul la momentul acela. Trebuie să terminăm cu nesimțirea asta și cu jignirea asta adusă fiecăruia dintre noi”, a spus Ramona Ioana Bruynseels, mamă a două fetițe, de șapte și nouă ani.

„Oamenii sunt foarte supărați. România e foarte supărată în acest moment, iar dacă politicienii noștrii nu realizează, după cum am spus, că este un punct de cotitură în istoria noastră și dacă pentru o clipă a istoriei, ar închide ochii și și-ar atenua puțin și diminua orgoliile și interesele personale și s-ar gândi mai mult la țară și la ce trebuie făcut pentru viitorul nostru, atunci am avea șansa unui nou început”, a adăugat Ramona Ioana Bruynseels.

Iohannis a promulgat legea privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România: ... Fifor: Staţi liniştiţi! Moţiunea nu va trece! Vor fi voturi împotriva moţiunii inclusiv de la PNL. Orban, o ”glumă de pr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x