Antena Căutare

București, la fel de poluat ca Sydney?! „Am luat foarte multe măsuri pentru îmbunătățirea calității mediului”

După ce Bucureștiul a fost comparat cu Sydney și chiar Ministrul Mediului a recomandat locuitorilor să poarte măști de protecție, primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că au fost luate toată măsurile necesare pentru îmbunătățirea calității aerului.

București, la fel de poluat ca Sydney?! „Am luat foarte multe măsuri pentru îmbunătățirea calității mediului” Galerie
Grad alarmant de poluare în București

„Eu mă bucur că avem un ministru liberal al Mediului care este foarte preocupat încă din primele luni de mandat de problematica Mediului. Îi aduc la cunoștință faptul că și anteriorii miniștri au fost preocupați de această problemă, la fel primarii din toate marile municipii ale țării, inclusiv din București, Capitala fiind pe locul patru ca grad de poluare, din păcate. Nu suntem pe locul 1, așa cum s-a acreditat ideea în aceste zile. În ultimii trei ani și câteva luni, de când sunt primar general, am luat foarte multe măsuri pentru îmbunătățirea calității mediului și acestea se simt. Într-adevăr, nu putem să spunem că se simt sută la sută”, a declarat Gabriela Firea, marți, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

De altfel, Gabriela Firea a vorbit și despre măsurile pe care le-a luat în mandatul său de primar în ceea ce privește îmbunătățirea calității mediului, mai scrie sursa citată.

„Au fost achiziționate 400 de autobuzuri EURO4 de asemenea un plan integrat de calitatea mediului pe care l-am adoptat și care nu a existat până acum. (...) Avem din ce în ce mai multe mașini proprietate personală de aproape unică folosință, este un fapt îngrijorător. De aceea facem campanii și încercăm să-i convingem pe cetățeni să folosească transportul public în comun. A arunca cu noroi doar pentru că e acum la putere, nu este corect”, a mai spus Gabriela Firea, în emisiunea lui Radu Tudor.

Ministrul Costel Alexe a declarat că primăriile sunt cele care pot controla traficul și cele care derulează lucrările în orașe, subliniind că Bucureștiul produce un milion de tone de deșeuri pe an din cele șase pe care le produce România.

Bodea (PNL): Proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş este eligibil pentru finanţarea integrală din fonduri europene neram... Secretarul general adjunct al Guvernului Cristi Barbu: Au trecut ani buni de când un prim-ministru al României nu a mai ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x