Antena Căutare

Bugetarii se pregatesc de greva generala. PSD si PNL ameninta cu motiune de cenzura

Mai sunt doar citeva zile pana cand bugetarii vor afla daca raman fara 25% din salariu, iar pensionarii fara 15% din indemnizatii. Miercuri, Guvernul isi va asuma raspunderea pe setul de masuri de austeritate si va trimite scrisoarea de intentie catre FMI.

Miercuri va fi o zi decisiva pentru Executivul condus de Emil Boc. Atunci va fi reglementata reducerea salariilor si a pensiilor din sectorul bugetar.

Potrivit premierului, aceasta este singura solutie viabila pentru iesirea Romaniei din criza.

Sindicatele din sistemul bugetar nu au de gind sa accepte insa varianta lui Emil Boc. Dascalii, feroviarii, sindicalistii din sanatate, administratie, dar si cei de la Tarom se pregatesc de greva pentru ultima zi a lunii. Iar actiunile de protest nu se vor opri aici.

"Ne-am propus sa inconjuram cu un lant uman, in ziua in care se va discuta, si sa blocam intrarile in parlament cu grupuri compacte de sindicalisti", a declarat Marian Petcu, liderul SANITAS.

In demersul de reducere a cheltuielilor prin taierea pensiilor si a salariilor, Guvernul este sustinut doar de patronate, multumite ca, cel putin momentan, cresterea taxelor nu este luata in calcul.

Pe linga greva generala de pe 31, Guvernul Boc este amenintat si de o motiune de cenzura, anuntata de PSD si PNL in cazul in care Executivul isi va asuma raspunderea.

Iliescu: Adoptarea Legii lustratiei este anacronica, antidemocratica, anticonstitutionala... Pasii PNL spre "normalitate": Caderea Guvernului Boc, alta majoritate si suspendarea presedintelui Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x