Antena Căutare

Cabinetul Ponta retrage recursul depus de MRU la decizia Curtii de Apel privind UMF Targu Mures

Guvernul Ponta a hotarat sa retraga recursul formulat de fostul Executiv la decizia instantei de suspendare a hotararii privind infiintarea unei noi facultati, in limba maghiara, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures. Ministrul Educatiei, Ioan Mang, si cel de Externelor, Andrei Marga, vor merge la Targu Mures pentru a identifica o solutie cu reprezentantii universitatii.

"Este normal ca aceasta hotarare sa fie suspendata si, imediat ce instanta se va pronunta, vom lua si decizia politica necesara", a spus premierul Victor Ponta, adaugand ca "am solicitat ministrului Educatiei, iar acesta, insotit de ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, in baza experientei sale anterioare de rector la Universitatea Babes-Bolyai, se va deplasa joi la Targu Mures, pentru a discuta cu reprezentantii universitatii, a media si a incerca sa se gaseasca o solutie legala, care sa respecte autonomia universitara. Orice decizie luata pe plan local va fi acceptata de Guvern, dar Guvernul, de la Bucuresti, nu trebuie sa decida pe criterii si interese de tip politico-electoral care este soarta universitatii".

Aplicarea Hotararii de Guvern privind infiintarea unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures a fost suspendata, vineri, in urma unei decizii a Curtii de Apel Targu Mures, care a admis o solicitare in acest sens formulata de conducerea UMF. Guvernul Ungureanu a atacat insa cu recurs, luni, sentinta de suspendare.

UPDATE! Guvernul Ponta a fost validat cu 284 de voturi "pentru"!... Guvernul Ponta, pe urmele banilor alocati de MRU primariilor PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x